Cevdet Yılmaz, terörsüz Türkiye modeli hakkında bilgi verdi
Cevdet Yılmaz, TBMM'deki açılış resepsiyonunda terörsüz Türkiye sürecinin önemini vurguladı ve Fon Koordinasyon Kurulu toplantısı hakkında bilgiler verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılı açılış resepsiyonu dolayısıyla TBMM Başkanı tarafından Tören Salonu'nda bir etkinlik düzenlendi.
Terörsüz Türkiye süreci
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resepsiyon sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bizim terörsüz Türkiye sürecinde Türkiye modelimiz var. Üçüncü göz yok. Meclisimizin takibinde yürüyen bir süreç” dedi. Yılmaz, bu sürecin kendi şartları içinde geliştiğini ve en kısa zamanda tamamlanmasını arzuladıklarını belirtti.
Fon Koordinasyon Kurulu toplantısı
Yılmaz, fon soruşturması kapsamında yapılacak toplantıya değinerek, “Önemli kararlar aldı kurumlarımız. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı toplantının ardından süreç hızlandı. Fon Koordinasyon Kurulu oluşturuldu ve başkanlığını ben yapıyorum. Yarın ikinci toplantımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, SPK ve BDDK'nın kararlarının kamuoyuyla paylaşıldığını belirtti. Yılmaz, terörsüz Türkiye sürecinde ilgili bakanlıklarla birlikte yürütülen çalışmalara ve kurulan komisyonlara da değinerek, “Bu süreç mecrasında ilerliyor. Meclisimizde de izleme komisyonu oluşturulacak” dedi. Yıl sonuna kadar teyit edilebilecek bir durum olup olmadığı sorusuna ise takvim üzerinden konuşmanın doğru olmadığını vurguladı.
Bakmadan Geçme
Cevdet Yılmaz: Ekonomi ve sermaye piyasası sağlam temellere sahip
Yayman'dan fon krizi ve terörsüz Türkiye mesajı
Yılmaz’dan fon toplantısı öncesi sinyal! İlave tedbir masada
CHP'li Sarı: Terörsüz Türkiye süreci meyvelerini vermeye başladı
Cevdet Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye' sürecini TBMM izleyecek
Cevdet Yılmaz: Bilim ve teknolojiyi ahlakla birleştirmeliyiz
