Ekonomi

Cevdet Yılmaz: Türkiye-Kırgızistan ticaret hacmi 5 milyar dolara ulaşacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan'da gerçekleşen Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu toplantısında, iki ülke arasındaki ticaret hacminin kısa vadede 2 milyar, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşması hedefini açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Cevdet Yılmaz: Türkiye-Kırgızistan ticaret hacmi 5 milyar dolara ulaşacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan'da Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu'nun 12'nci Dönem Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yılmaz, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Adılbek Kasımaliyev ile görüştüğünü ve toplantının başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

77 MADDELİK EYLEM PLANI

Yılmaz, 77 maddelik bir eylem planı ve çeşitli mutabakatların imzalandığını belirterek, ticaret, enerji, ulaştırma, tarım, eğitim, sağlık, kültür ve bilişim alanlarında ilişkilerin güçlendirileceğini ifade etti. İki ülke arasındaki 'Kapsamlı Stratejik Ortaklık' vizyonunun ekonomik ve ticari alana taşınması için güçlü bir irade gösterildiğini vurguladı.

2 MİLYAR DOLARLIK HEDEF

Kısa vadede 2 milyar dolar, orta vadede ise 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bu hedefe ulaşacağına olan inancını dile getirdi. Kırgızistan'daki ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini ileten Yılmaz, alınan kararların ve imzalanan KEK 12'nci Toplantısı Protokolü'nün hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş