Cezaevindeki mahkumlar Sarkozy'yi uyutmadı: İntikam alacağız
Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin cezaevindeki ilk gecesinde mahkumlar hakaret ve tehditlerde bulundu. Güvenlik önlemleri artırıldı.

Fransa'da tutuklu bulunan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Paris'teki La Sante Cezaevi'ndeki ilk gecesine ilişkin görüntüler sosyal medyada yayınlandı.
MAHKUMLARDAN TEHDİT VE HAKARET
Cezaevindeki bazı tutuklular, hücrelerinin avluya bakan camından yüksek sesle Sarkozy'e seslenerek, çeşitli hakaretler, tehditler ve küçük düşürücü söylemlerde bulundu. Mahkumlardan biri tarafından sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan görüntülerde, mahkumların eski Fransız Cumhurbaşkanı'nın kaldığı hücrenin penceresine doğru, "Bakın ‘Sarko' burada. Buraya yeni geldi ve çok kötü bir vakit geçirecek. Sarko'ya seslenin, bize yüzünü göster Sarko" diyerek seslendikleri görüldü.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Yetkililer, yaşananlar üzerine eski Fransız Cumhurbaşkanı için ilave güvenlik önlemleri alındığını açıkladı. Sarkozy'nin hücresinin önünde iki silahlı polis memurunun görevlendirildiği ancak bu memurların cep telefonu kullanmasına izin verilmediği belirtildi. Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, "Bu karar, cezaevi yönetiminin aldığı kararlara ek olarak Sarkozy'nin güvenliğini sağlamak için alınmıştır" dedi.
ŞİDDET OLAYLARI VE SORUŞTURMA
La Sante Cezaevi'nde hem çalışanlar hem de mahkumlar, cezaevinde akşam saatlerinde başlayan bağırışların ve gürültünün sabahlara kadar sürebildiğini teyit etti. Fransız yargı makamları, Sarkozy hakkında yolsuzluk ve yasa dışı kampanya finansmanı gibi suçlamalar yöneltmişti.
Bakmadan Geçme
Cezaevine uyuşturucu sokmaya çalışan hükümlü tutuklandı
Furkan Vakfı soruşturmasında Kuytul çifti cezaevinde!
Gürsel Tekin: Cezaevlerinde aşırı doluluk sorunu yaşanıyor
Alihan Kuriş Cezaevi Yolunda İlk Kez Görüntülendi: Destekçileri Aracın Peşinden Koştu!
İYİ Partili Yaldır'dan şok öneri: Suriye'de cezaevi inşa edelim
Beşikçioğlıu'ndan Cezaevinde İsyan: "Sizin Yüzünüzden Buradayım!"
