Gündem

CHP'de 'darbe' iması: MYK kararı Evren'i hatırlattı!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 9 milletvekilinin disipline sevkini 12 Eylül darbesi sonrası Kenan Evren'e benzeterek MYK'yı eleştirdi ve "Türkiye'nin birinci partisine el koydular" dedi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
CHP'de 'darbe' iması: MYK kararı Evren'i hatırlattı!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin 9 milletvekilinin disipline sevk edilmesi kararını sert sözlerle eleştirdi. Başarır, bu kararı alan MYK'nın yetkisini sorgulayarak, "Beni ve arkadaşlarımı ancak Parti Meclisi ihraç edebilirken, atanmış bir MYK bu kararı verdi. Müslüm Sarı denilen o kişi konuşurken, 12 Eylül sabahı konuşan Kenan Evren’in sözleri ve edası aklıma geldi," dedi.

PARTİ İÇİNDE 'EL KOYMA' TARTIŞMASI

Başarır, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kararın hukuksuz ve mesnetsiz olduğunu savunarak, "Onlar 12. katta böyle bir karar alırken, biz milletin sorunlarını, emeklileri, işçileri, çiftçileri konuşuyorduk. Millet zaten onlar hakkında tedbirli disiplin sürecini başlatmış, ihraç etmiş durumda. Bizleri insanlar kalbinden, gönlünden ihraç etmediği sürece bu kararlar bizim için vız gelir," ifadelerini kullandı. Hukuksuz bir şekilde koltuk işgal edildiğini belirten Başarır, "İşgal ettiğiniz o hukuksuz, kirlettiğiniz koltukları boşaltın," çağrısında bulundu.

PARTİ MECLİSİ VURGUSU VE GÖREV BAŞINDA OLMA

Yarın gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısına ilişkin bir soru üzerine ise Başarır, arkadaşlarının bu durumu PM'ye taşıyacağını yineledi. Kenan Evren'in darbe sonrası konuşmalarına atıfta bulunarak, "Çünkü o da ülkenin yönetimine el koymuştu, bunlar da Türkiye'nin birinci partisine el koydu," şeklinde konuştu. Kendi katılma hakkı olmasına rağmen, Meclis'te nöbetçi olduğu için 86 milyon vatandaşın hakkını savunmaya devam edeceğini belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş