Gündem

CHP'de kurultay çağrısı yükseldi: 'Kurultayı derhal toplayın, milleti rahatlatın!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partide kurultay toplanması çağrısı yaparak, ülkenin temel sorunları varken muhalefete odaklanılmasını eleştirdi. Başarır, genel başkanlık makamını işgal olarak niteleyenlere tepki gösterdi ve seçim
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
CHP'de kurultay çağrısı yükseldi: 'Kurultayı derhal toplayın, milleti rahatlatın!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert dille eleştirerek, mevcut durumun ülkenin sorunlarını görmezden gelmek anlamına geldiğini savundu. Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Ben dünkü konuşmasıyla birinin, bugünkü konuşmanın hiçbir farkını görmedim. Yüzlerini bir maske yapsak, yer değiştirsek herhâlde millet kim konuşuyor diye şaşırırdı." diyerek, genel başkanın konuşmalarını eleştirdi.

KURULTAY ÇAĞRISI VE ÜLKE SORUNLARI

Başarır, milletin yoksulluk, enflasyon, faiz oranları ve emekli maaşları gibi temel sorunlarla boğuştuğu bir dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının büyük bir kısmını muhalefete ayırmasına tepki gösterdi. "Milletin, halkın, ülkenin bu kadar sorunu varken bugünkü saray konuşmasına daha fazla çanak tutmayın." diyen Başarır, kurultayın bir an önce toplanması gerektiğini vurguladı. Temmuz veya ağustos ayları içinde bir tarih verilerek hem milletin hem de parti üyelerinin rahatlamasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "CHP Genel Başkanlık makamını kimin işgal ettiği beni ilgilendirmiyor" şeklindeki sözlerini de kınayan Başarır, bu tür ifadelerin ne ülkeye ne de demokrasiye yakışmadığını belirtti.

SEÇİM SONUÇLARI VE SİYASETİN GELECEĞİ

Ali Mahir Başarır, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin birinci parti olarak zafer kazandığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı'nın altı belde seçimi üzerinden yaptığı zafer konuşmasını eleştirdi. Başarır, "Madem bu kadar seçimde ve sandıkta başarılısın, kendini güveniyorsun, getir sandığı bakalım. Altı beldeyle değil, 86 milyonla kendinizi tartın, kendini tart." diyerek, Cumhurbaşkanı'nı genel seçimlere davet etti. Parti içinde yaşananları "sarayın oyunu" olarak nitelendiren Başarır, "Kemal Bey ve arkadaşlarına söylüyorum: Daha fazla kendinizi kullandırmayın. Daha fazla küçük düşmeyin. Daha fazla milleti, demokrasiyi küçük düşürmeyin. 103 yıllık tarihimize daha fazla leke sürmeyin." ifadeleriyle çağrıda bulundu. Ayrıca, Halk TV'yi hedef göstermenin utanmazlık olduğunu belirten Başarır, yargıdaki soruşturmaların titizlikle yürütülmesi gerektiğini de dile getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş