CHP'de MYK Depremi: 4 İl Başkanı Görevden Alındı!
CHP’de mahkeme kararıyla yönetime gelen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplantısı sonrası flaş kararlar açıklandı. Parti Sözcüsü Müslim Sarı, 4 il başkanının görevden alındığını, 5 ile ise atama yapıldığını duyurdu.

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na atanan Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki Merkez Yönetim Kurulu (MYK), genel merkezde kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Siyasetteki parti içi tartışmaların gölgesinde toplanan MYK sonrası kameraların karşısına geçen Parti Sözcüsü Müslim Sarı, teşkilatlarda kapsamlı bir görevden alma ve atama sürecinin başlatıldığını duyurdu.
4 İl Başkanı Görevden Alındı
Toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Müslim Sarı, örgüt denetimleri ve yönetim kararları doğrultusunda 4 il başkanının görevine son verildiğini bildirdi.
Alınan karara göre görevden alınan il başkanlıkları şunlar oldu:
- Kütahya
- Uşak
- Karaman
- Çankırı
5 İle Yeni Başkan Atandı
Görevden almaların hemen ardından yeni görevlendirmeler de vakit kaybetmeksizin karara bağlandı. CHP yönetimi, boşalan koltuklar ve yeniden yapılanma süreçleri kapsamında 5 il örgütüne yeni başkan ataması gerçekleştirdi.
Yeni il başkanlarının atandığı kentler ise şu şekilde sıralandı:
- Eskişehir
- Sivas
- Kırşehir
- Karaman
- Uşak
Bakmadan Geçme
CHP'li Türeli, tasfiye süreci için bağımsız kurum önerdi
Kılıçdaroğlu, erken seçim hakkında olumsuz görüş bildirdi
CHP'den fon düzenlemesine tepki: Bağımsız komisyon kurulacak
CHP'de 3 isim disipline sevk edildi
CHP, İBB ve Tarsus Belediye Başkanını disipline sevk etti
CHP'li Türeli: Sermaye piyasası kurumları çöküşte
