CHP'de Tartışma Yaratan "Devlet Aklı" Açıklaması
CHP'deki "mutlak butlan" tartışmaları sürerken, Özgür Özel'den Bülent Kuşoğlu'nun "devlet aklı" çıkışına dikkat çeken bir yanıt geldi. Kuşoğlu'nun sözlerini sert ifadelerle eleştiren Özel, "Parlamento çatısı altında bunları konuşmayı zul sayarım" dedi.

CHP'de kurultay süreci ve "mutlak butlan" tartışmalarının ardından parti içindeki görüş ayrılıkları yeni bir polemiği beraberinde getirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, T24 yazarı Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda kullandığı "devlet aklı" ve "İttihat ve Terakki" değerlendirmeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sert tepkisine neden oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Kuşoğlu'nun ortaya koyduğu yaklaşımın Türkiye'nin demokratik yapısıyla bağdaşmadığını savundu.
"Tom Barrack'ın Tarif Ettiği Türkiye'yi Anlatıyor"
Özgür Özel, Kuşoğlu'nun değerlendirmelerinin ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ın Türkiye'ye ilişkin söylemlerine benzediğini öne sürdü.
Özel, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Derin devlete meşruiyet tanımlayan ve Tom Barrack'ın tarif ettiği bir rejimi tarif eden, orada bir göreve talip olan yaklaşımı tarihî bir talihsizlik olarak ifade etmem lazım. Tom Barrack tarif ediyor bunu. Ondan sonra monarşi tarif ediyorlar."
Özel, söz konusu yaklaşımın demokratik siyaset anlayışıyla çeliştiğini savunarak eleştirilerini sürdürdü.
"Monarşi Tarif Ediyorlar"
Kuşoğlu'nun değerlendirmelerinde yer alan tarihsel referanslara da değinen CHP lideri, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
"İşte Batıcıların, milliyetçilerin ve İslamcıların cumhuriyet kurulmadan önceki ittifakı diye bir başka tarifin de peşinden gidiyor."
Özel, bu yaklaşımın Türkiye'nin siyasi geçmişini farklı bir zeminde yorumladığını belirterek söz konusu görüşlere katılmadığını ifade etti.
"CHP'ye Yapılanın Devlet Darbesi Olduğunu Söylüyor"
Bülent Kuşoğlu'nun açıklamalarında CHP'ye yönelik süreçleri "devlet darbesi" olarak değerlendirmesine de tepki gösteren Özgür Özel, derin devlet kavramına yüklenen anlamı eleştirdi.
Özel açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
"Tarihi bir talihsizlik. CHP'ye yapılanın bir devlet darbesi olduğunu söylüyor ve derin devlete bir önem, bir kutsiyet atfediyor. Parlamento çatısı altında bunları konuşmayı zul sayarım."
CHP'de Gözler Yeni Açıklamalarda
Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerle mevcut yönetim arasında son dönemde yaşanan görüş ayrılıkları dikkat çekerken, Bülent Kuşoğlu'nun açıklamaları ve Özgür Özel'in sert yanıtı parti içindeki tartışmaların yeni bir boyut kazandığını gösterdi. Önümüzdeki günlerde taraflardan gelecek yeni açıklamaların CHP'deki siyasi gündemi şekillendirmesi bekleniyor.
Bakmadan Geçme
Kılıçdaroğlu’ndan YENİ Parti’ye '5,1 Milyon TL' İhtarı: 'Derhal Geri Verin
CHP İstanbul İl Başkanı: Vesayet kabul etmeyiz
CHP'li Türeli, tasfiye süreci için bağımsız kurum önerdi
Eyyüp Kadir İnan: Özgür Özel, siyasi haysiyetini kaybetti
CHP'den fon düzenlemesine tepki: Bağımsız komisyon kurulacak
Özgür Özel, Halk TV önünde Zeytinburnu'nda konuştu
