Gündem

CHP'den AK Parti'ye geçiş: Haymana Belediye Başkanı rozetini Erdoğan'dan aldı

CHP'den istifa eden Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, AK Parti'ye katılarak rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı. Erdoğan, konuşmasında Ankara'ya yapılan yatırımları ve muhalefetin vizyon eksikliğini eleştirdi.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
CHP'den AK Parti'ye geçiş: Haymana Belediye Başkanı rozetini Erdoğan'dan aldı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa eden Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) katıldı. Bu önemli geçiş, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bu Sevdanın Adı Ankara" programında gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından sahneye davet edilen Koç'a, rozetini bizzat Erdoğan taktı.

ANKARA VE AK PARTİ BAĞI VURGUSU

Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 25. yılını kutlayacaklarını ve bu kapsamda Ağustos ayında geniş çaplı bir etkinlik düzenleyeceklerini duyurdu. Erdoğan, Ankara'nın AK Parti'nin kuruluşundan bu yana geçirdiği sürece tanıklık ettiğini belirterek, "AK Parti'yi biz Ankara'da kurduk. Ankaralı kardeşlerimizin hayır dualarıyla büyüttük" dedi. Başkentin ev sahipliği yapacağı önemli uluslararası organizasyonlara da değinen Erdoğan, 7-8 Temmuz'da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin, sonbaharda ise Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nin Ankara'da gerçekleştirileceğini hatırlattı. AK Parti iktidarları döneminde Ankara'ya yapılan 4 trilyon 280 milyar liralık yatırımın altını çizen Erdoğan, ulaştırmadan sağlığa, eğitimden çevreye kadar birçok alanda hayata geçirilen projeleri sıraladı.

MUHALEFETE VİZYON VE PROJE SİTEMİ

Konuşmasının bir bölümünde muhalefeti de sert bir dille eleştiren Erdoğan, iktidarları döneminde Türkiye'nin pek çok sorununu çözdüklerini ancak muhalefetin "kronikleşmiş vizyon sorununu" bir türlü aşamadığını savundu. Erdoğan, "Bahane aramadık, mazeretlere sığınmadık, saçma sapan argümanlar bulmaya çalışmadık. Özellikle bizden hizmet bekleyen, bizden trafik çilesine çözüm bulmamızı bekleyen insanlarımızın karşısına, ‘Ne kadar fazla yol yaparsak trafik o kadar çok sıkışır’ gibi absürt tezlerle çıkmadık. Siyaseti vizyonla ve projeyle yapamayanlar, bahane üretmede sergiledikleri mahareti sorunlara çözüm üretmekte gösteremediler. Bunların mazeretten, hamasetten başka cümleleri yok. Çünkü millete sunabilecekleri bir planları yok, projeleri yok." ifadelerini kullandı. Muhalefetin Türkiye'nin ihtiyacı olan vizyonu sunamadığını belirten Erdoğan, partilerinin yeni üyelerle güçlenmeye devam ettiğini ve Ankara İl Teşkilatı'nın 1 milyon 53 bin üyeye ulaşarak Türkiye birincisi olduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş