CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın işçilerin maaşlarını ödemesi gereken firmayı suçlamasına sert bir yanıt verdi.

İŞÇİLERİN HAKLARI GÖZARDI EDİLEMEZ
Bayraktar'ın, "Firma bunu 17 gün sonra ödediyse onların sorunu" şeklindeki açıklamalarını eleştiren Sarı, işçilerin alın terinin yalnızca şirkete bırakılmaması gerektiğini vurguladı. "Sayın Bayraktar’a hatırlatmak isterim: İşçilerin haklarını alamadığı bir tabloda sorumluluk yalnızca şirkete bırakılamaz" dedi.
DORUK MADENCİLİK İŞÇİLERİ HAKKINI ARIYOR
Sarı, Doruk Madencilik işçilerinin maaşlarını alamadıkları için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde hak arayışında bulunduklarını ve bir işçinin bu süreçte baygınlık geçirdiğini belirtti. İşçilerin, 29 Nisan'da yapılan açıklamalara rağmen hala haklarını alamadığını ifade eden Sarı, bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.



