CHP içinde deprem: 'Butlancılar' sarayın arka bahçesi olmakla suçlandı!
CHP'li Burhanettin Bulut, parti içindeki bazı grupları 'butlancılar' olarak tanımlayıp sert sözlerle eleştirdi. Bulut, bu grupların partiyi sarayın arka bahçesi haline getirmeye çalıştığını iddia etti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, partisinin içindeki bazı grupları sert bir dille eleştirerek, "Butlancılar iyi bilsin ki hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuruluş ayarlarından koparamayacak, bu asırlık çınarı sarayın arka bahçesi haline getiremeyecektir" dedi.
PARTİ İÇİ SAVAŞ KIZIŞTI
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bulut, Saray'ın yargı kollarının desteğiyle partiye çöreklenen 'butlancılar'ın, CHP'nin kurucu felsefesini, temel ilkelerini ve yüz yılı aşan siyasal mirasını hiçe saydığını belirtti. Bu grupların, partiyi iktidarın belirlediği sınırlar içinde kalan bir muhalefet anlayışına mahkum etmeye çalıştığını savundu.
SİYASİ TESLİMİYET VE İLKESİZLİK SUÇLAMASI
Milletvekili Bulut, 'butlancılar'ın bir yandan Saray yargısıyla tam bir uyum içinde hareket ederek, siyasi saiklerle hazırlanmış iddianamelerle CHP'lilere yolsuzluk ve hırsızlık yaftası yapıştırmaya çalıştığını, diğer yandan ise AK Parti'nin dış politika tercihlerini neo-Osmanlıcı bir söylemle alkışladığını ifade etti. Bu durumun siyasi bir çelişki olmanın ötesinde ilkesizlik, savrulma ve siyasi teslimiyet olduğunu vurgulayan Bulut, bu kişilerin kendilerini koltuklara oturtanlara diyet ödediğini söyledi. Bulut, mevcut genel başkan Özgür Özel liderliğinde Türkiye'nin birinci partisi haline gelen CHP'nin kimliğini değiştirmeye ve tarihsel rotasını saptırmaya çalışanların büyük bir yanılgı içinde olduğunu belirterek, bu partinin kariyer hesaplarının değil, Kuvâ-yi Milliye ruhunun, halkın iradesinin ve Cumhuriyet değerlerinin partisi olduğunu dile getirdi.
Bakmadan Geçme
Son anketten Yeni Parti'ye müjde CHP'ye soğuk duş! Cumhur İttifakı yüzde 40'ın altında kaldı
CHP İzmir İl Başkanı Gümrükçü, Çiğli'nin AK Parti'ye geçişini değerlendirdi
CHP heyeti Mersin'de gözaltındaki başkanlarla bir araya geldi
CHP, Erdoğan için TBMM'de ayağa kalkmayacak
CHP, 5 belediye başkanını tedbirli disipline sevk etti
Fethiye belediye meclis üyesi R.B. partiden ihraç edildi
