CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, köprü ve otoyolların özelleştirilmesine karşı Yol-İş Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Özelleştirme planlarına tepki
Ziyarette, Şube Başkanı Ahmet Uçar ile sendika yöneticileriyle bir araya gelen Tekin, otoyol ve köprülerin devrinin ekonomik ve stratejik boyutlarını değerlendirdi. Uçar, Türkiye'nin otoyol ağının ve boğaz köprülerinin özel sektöre devredilmesine yönelik planlara karşı çıktı. Uçar, bu tesislerin yıllık 1 milyar dolar gelir ürettiğini ve özelleştirmenin halk için ciddi sonuçlar doğuracağını ifade etti.
Gürsel Tekin: Kamu kaynakları özelleştirilmemeli
Tekin, Cumhuriyetin birikimlerinin özelleştirme adı altında satılmasına sert bir dille karşı çıktı. İktidarın ekonomik sorunları çözmek için verimli kamu varlıklarını satışa çıkardığını belirten Tekin, “Zarar ediyor” gerekçesiyle geçmişte satılan kurumların zarar ettirilmediğini vurguladı. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek, kamu mallarının satılmasının çözüm olmadığını belirtti. Toplantı, özelleştirme karşıtı dayanışma ve kamuoyu bilinci oluşturma temennisiyle sona erdi.



