Siyaset

CHP İzmir İl Başkanı Güç’ten Tutuklamalara Tepki: "Bilinçli Bir Siyasi Operasyon"

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ile İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Bayraktar’ın yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından adliye önünde açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, yaşanan süreci "tamamen siyasi bir opera
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
CHP İzmir İl Başkanı Güç’ten Tutuklamalara Tepki: "Bilinçli Bir Siyasi Operasyon"

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen soruşturmada, sabah saatlerinde gözaltına alınan Belediye Başkanı Günay ve İmar Müdürü Bayraktar sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski belediye başkanı Özdem Mustafa İnce, zabıta memuru Sezgin Kuş ve Nermin Günay ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Darbe Dönemlerinde Bile Böyle Bir Dönem Yaşanmadı"

Kararın ardından adliye önünde sert açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, davanın hiçbir hukuki dayanağı olmadığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar mesnetsiz, altlığı olmayan, somut delili olmayan, tamamen siyasi bir yargılamayla bizim değerli başkanımızı resmen içeriye attılar. Bu, genel başkanımızın geldiği bilinerek, bilinçli olarak yapılmış siyasi bir operasyon. Darbe dönemlerinde dahi bu kadar ağır bir dönem yaşanmamıştır."

"Bedelini Milletimiz Ödetecektir"

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın ilçesinde ahlaklı ve dürüst bir yönetici olarak tanındığını ve çok sevildiğini dile getiren Güç, operasyonun zamanlamasına ve amacına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün yapılan operasyonun tamamen siyasi olduğunu herkes biliyor. Bunun ileride hem siyasi hem manevi olarak mutlaka karşılığı olacaktır. Bunun bedelini biz vermeyeceğiz. Bunun bedelini milletimiz ödetecektir. En kısa zamanda o bedel gelecektir."

Bu Yazıyı Paylaş