Gündem

CHP'li Becan'dan Trakya'daki kamulaştırmalara tepki

CHP Edirne İl Başkanı Özlem Becan, Trakya'daki acele kamulaştırma kararına tepki göstererek, hangi bölgelerin etkileneceğini sordu ve ayrıntılı bilgi talep etti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
CHP'li Becan'dan Trakya'daki kamulaştırmalara tepki

(EDİRNE) - CHP Edirne İl Başkanı Özlem Becan, 5 Eylül tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 11738 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın “Trakya Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim Projesi” için gerekli taşınmazların acele kamulaştırılmasının önünün açıldığını belirtti.

Kamulaştırma ile ilgili sorular

Becan, “Trakya’nın toprağı oldu bittiyle alınamaz” ifadesini kullanarak, Edirne’de hangi ilçelerin, köylerin ve taşınmazların bu karar kapsamına alınacağını sordu. Ayrıca, kararın ekindeki haritanın Trakya’nın geniş bir bölümündeki ruhsat sahalarını gösterdiğini fakat halkın önüne henüz temel soruların konulmadığını vurguladı. Becan, iktidara hitaben, “Bu karar kapsamında hangi ilçeler, köyler ve taşınmazlar kamulaştırılacaktır?” diye sordu.

Kamulaştırma sürecinin önemi

Becan, acele kamulaştırmanın sıradan bir süreç olmadığını, istisnai bir hukuki mekanizma olduğunu belirtti. Bu tür bir yetki kullanıldığında, gerekçelerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade etti. “O haritadaki çizgilerin içerisinde boş araziler yok. Çiftçinin tapusu var. Buğday var, ayçiçeği var, su kaynaklarımız var. Trakya, Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim bölgelerindendir ve burada atılacak her adım, enerji politikası ile gıda güvenliğini etkileyecektir” dedi. Son olarak, iktidardan genel ifadeler yerine açık ve detaylı bilgi talep ettiğini belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş