CHP'li İsim Aile Yapısı Ekonomik Krizle Çöküyor, dedi.
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TÜİK’in "İstatistiklerle Aile, 2025" raporunu değerlendirdi.

Türkiye’de tek kişilik hane sayısının 5 milyon 522 bine yükseldiğini belirten Öztunç, aile yapısındaki bu değişimin temel nedeninin derin ekonomik güvensizlik olduğunu vurguladı.
Öztunç, "Gençler işsiz, çalışanlar yoksul, kiralar astronomik seviyede. Vatandaş artık çocuk yetiştirmenin değil, hayatta kalmanın hesabını yapıyor" dedi.
"Milyonlarca İnsan Yalnızlığa Sürüklendi"
İktidarın ekonomi politikalarının toplumsal yapıyı sarstığını ifade eden Öztunç, şu eleştirilerde bulundu:
"Bir ülkede aile yapısı çöküyorsa bunun temel nedeni ekonomik güvensizliktir. İnsanlar artık evlenemiyor, çocuk sahibi olmaktan korkuyor. Son 10 yılda ortalama hane büyüklüğü 3,57’den 3,08’e geriledi. Bu gidişat, yarının Türkiye’sinde üretim gücünün zayıflayacağı ve sosyal güvenlik sisteminin büyük bir baskı altına gireceği anlamına geliyor."
"Çözüm Sosyal Devlet Anlayışında"
Ekonomik krizin yanı sıra eğitim ve güvenlik kaygılarının da aileleri olumsuz etkilediğini belirten Ali Öztunç, güçlü bir toplumsal yapı için sosyal adalet vurgusu yaptı:
"Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı, barınma krizinin büyüdüğü bir ortamda aile yapısının korunmasını beklemek gerçekçi değildir. Türkiye’nin liyakate, adalete, refaha ve halkı önceleyen sosyal devlet anlayışına ihtiyacı var."
Bakmadan Geçme
2026 Nobel Ekonomi Ödülü, Robert E. Hall ve Michael Woodford'a verildi
Ağıralioğlu'ndan Erdoğan'a seçim çağrısı
Başkan Eşki, esnafla bir araya geldi ve sorunları dinledi
THY’de maliyetler mercek altında: Vatandaş neden pahalı uçuyor?
Erdoğan: Sermaye piyasaları güçlenerek devam edecek
Ümit Özlale: AK Parti'nin ekonomiden sorumlu ismi dezenflasyon programına inanmıyor
