CHP'li Karasu: 60 yaş ve üzerindeki 6 bin 51 kişi yaşamına son verdi
CHP'li Ulaş Karasu, 2016-2025 yılları arasında 60 yaş ve üzerindeki 6 bin 51 kişinin intihar ettiğini belirterek, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TÜİK verilerine dayanarak 2016-2025 yılları arasında 60 yaş ve üzerindeki 6 bin 51 kişinin yaşamına son verdiğini vurguladı.
EKONOMİK KRİZİN AĞIR FATURASI
Karasu, AKP'nin yarattığı ekonomik düzenin emeklileri açlık ve yoksullukla baş başa bıraktığını ifade ederek, emeklilik döneminin artık bir dinlenme değil, hayatta kalma mücadelesine dönüştüğünü dile getirdi. Ekonomik krizin en ağır faturasını yaş almış bireylerin ödediğini belirten Karasu, emekli aylıklarının açlık sınırının altında kaldığını ve birçok emeklinin yeniden çalışmak zorunda kaldığını aktardı.
İNTİHAR ORANLARINDA ARTIS
Türkiye İstatistik Kurumu'nun intihar istatistiklerine dikkat çeken Karasu, bu dönemde 295 kişinin geçim zorluğu nedeniyle yaşamına son verdiğini belirtti. 2016 yılında 60-75 yaş grubunda 512 kişinin yaşamına son verdiğini, bu sayının 2025 yılında 663'e yükseldiğini kaydetti. Ekonomik nedenlerle yaşanan intiharların artmasının dikkat çekici olduğunu söyleyen Karasu, bu durumun sosyal çöküşün acı bir tablosu olduğunu ifade etti.
EMEKLİ AYLIĞI BİR LÜTUF DEĞİLDİR
Karasu, emekli aylıklarının yıllarca verilen emeğin karşılığı olduğunu vurgulayarak, iktidarın yaratmış olduğu ekonomik çöküşün faturasını emeklilere kesmenin kabul edilemez olduğunu söyledi. Türkiye'de emeklilik dönemi artık huzurla geçirilen bir zaman dilimi olmaktan çıkmış, geçim derdi ve hayatta kalma mücadelesine dönüşmüştür. İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı bu dönemde, emeklilerin yaşadığı tablo sosyal devlet anlayışı ve vicdan ile bağdaşmamaktadır.
Bakmadan Geçme
Emekliler, geçim ve onur mücadelesini sürdürüyor
Edirne'deki emekliler, yaşam koşullarına dikkat çekti
İYİ Parti lideri: Emekli intiharı sözün bittiği yerdir
Erbakan'dan polisin intiharlarına tepki
Erkan Baş, emeklilerin intiharına ilişkin sert açıklamalarda bulundu
İki günde dört emniyet görevlisi intihar etti
