Gündem

CHP'li Kaya, Milli Eğitim Bakanı'nın istifasını istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Manisa'da bir okul önündeki silahlı saldırının ardından Milli Eğitim Bakanı'nın istifasını istedi ve güvenli okul anlayışını eleştirdi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
CHP'li Kaya, Milli Eğitim Bakanı'nın istifasını istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Manisa'da yaşanan silahlı saldırının ardından Milli Eğitim Bakanı'nın istifasını talep etti.

Okul güvenliği tartışmaları

Kaya, saldırının ardından yaptığı açıklamada, yalnızca saldırıyı gerçekleştiren çocuğun sorumlu olmadığını, sorunun çözümünde yetersiz kalan Milli Eğitim Bakanı'nın da sorumlu olduğunu vurguladı. “Artık bir saniye bile o koltukta oturmamalıdır” dedi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan okul güvenliği protokolünü hatırlatarak, çocukların can güvenliğini sağlamanın önemine dikkat çekti.

Güvenli okul anlayışı

Kaya, güvenli okul tanımının yalnızca güvenlik önlemleriyle sağlanamayacağını, çocukların etrafına bilgi, rehberlik ve dayanışma duvarı örülmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için her 50 öğrenciye bir rehber öğretmen atanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, okulda sosyal hizmet uzmanı ve sağlık görevlisi bulundurulmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Çocukların geleceği için yapılması gerekenler

Kaya, çocukların yalnızca kurşunlardan değil, geleceksizlikten de korunması gerektiğini belirtti. Eğitim sisteminin en temel başarı ölçütünün çocukların yaşam hakkını korumak olduğunu söyledi. Saldırı sonrası CHP'nin Turgutlu'ya heyet gönderdiğini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun süreci takip ettiğini aktardı.

Bu Yazıyı Paylaş