CHP'li Özcan'dan kamulaştırmaya sert tepki: Bölgenin geleceği oldubittiye getirilemez
CHP'li Gizem Özcan, Muğla'da madencilik amacıyla acele kamulaştırmaya karşı çıkarak, bölgenin geleceğinin oldubittiye getirilmemesi gerektiğini vurguladı. Hukuksuzluğa dikkat çekti.

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Muğla'nın Yatağan ve Menteşe ilçelerinde linyit ve boksit madenciliği için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karşı çıktı.
ACELE KAMULAŞTIRMA YANLIŞ BİR YÖNTEM
Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, acele kamulaştırmanın olağanüstü durumlar için öngörülmüş istisnai bir yöntem olduğunu belirterek, "Maden faaliyetlerinin sürdürülmesi gerekçesiyle bölgenin geleceğinin oldubittiye getirilmesi kabul edilemez" dedi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'nın bazı alanlarının acele kamulaştırma kapsamına alınmasına itiraz etti.
HUKUKSUZLUKTA ISRAR EDİLİYOR
Özcan, Milas'ta madencilik faaliyetleri için alınan acele kamulaştırma kararlarının yargı tarafından iptal edildiğini hatırlatarak, benzer bir uygulamanın şimdi Yatağan ve Menteşe'de yeniden gündeme gelmesinin "aynı hukuksuzlukta ısrar edildiğini" gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, karar alma süreçlerinde yerel yönetimlerin, bölge halkının ve uzmanların görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı. Özcan, Muğla'daki madencilik faaliyetlerinin ulaştığı boyuta dikkat çekerek, kentin yüzölçümünün önemli bir kısmının maden arama ruhsatı ile kaplandığını belirtti. Açıklamasında, "Muğla'yı ormanları, tarımı ve su kaynaklarıyla korumak yerine, kenti neredeyse tamamını madencilik baskısı altına sokan anlayışta ısrar ediliyor. Biz de mücadelede ısrar ediyoruz" dedi.
Bakmadan Geçme
Hekimhan'da madencilik faaliyetlerine karşı protesto düzenlendi
Aslan: Trakya'da acele kamulaştırma yapılamaz
Trakya'nın 4'te 3'ü İçin Acele Kamulaştırma Kararı!
Akbelen'deki kamulaştırma davasında köylülerden destek çağrısı
EMEP'li Karaca, Pülümür'deki köylülerle bir araya geldi
Malatya'da maden projesi köylülerce engellendi
