Gündem

CHP'li vekilden sert tepki: Öğretmenlere uygulanan şiddet kabul edilemez!

CHP'li vekil Suat Özçağdaş, MEB önünde gözaltına alınan öğretmenlere sert tepki gösterdi. Özçağdaş, "Öğretmenin karşısına mülakatla, barikatla ve şiddetle çıkan liyakatsiz sistemi değiştireceğiz" dedi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
CHP'li vekilden sert tepki: Öğretmenlere uygulanan şiddet kabul edilemez!

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde hak arayışındayken gözaltına alınan öğretmenlere yönelik polis müdahalesini sert bir dille eleştirdi. Özçağdaş, "Öğretmenin karşısına mülakatla, barikatla ve şiddetle çıkan bu liyakatsiz sistemi mutlaka değiştireceğiz" diyerek yetkililere seslendi.

ÖĞRETMENLERİN HAK ARAYIŞINA POLİS ENGELİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın gözaltı haberini alıntılayan Özçağdaş, TBMM Okul Saldırılarının Nedenlerini Araştırma Komisyonu'nun Kahramanmaraş'taki çalışmalarına değinerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çözmekte yetersiz kaldığı sorunların giderek büyüdüğünü vurguladı. Yıllardır hakları için mücadele eden özel sektör öğretmenlerinin ve mülakat mağdurlarının, MEB önünde basit bir açıklama yapmak istediklerinde dahi polis müdahalesiyle karşılaştıklarını belirtti. Bu durumun, eğitimin ve ülkenin geleceğinin karanlığa teslim edilmemesi gerektiği yönündeki inancını pekiştirdiğini ifade etti.

LİYAKATSİZ SİSTEM DEĞİŞMELİ

Özçağdaş, öğretmenlerin haklı mücadelesinin sonuna kadar yanında olduklarını yineleyerek, verilen sözlerin tutulmasını ve öğretmenlerin yaşadığı haksızlıkların giderilmesini talep etti. Özellikle Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali ve gözaltına alınan tüm öğretmenlerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan vekil, "Eğitimi de ülkenin aydınlık geleceği olan öğretmenlerimizi de bu karanlığa teslim etmeyeceğiz" diyerek tepkisini dile getirdi. Liyakatsiz olarak nitelendirdiği mevcut sistemin mutlaka değişmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu Yazıyı Paylaş