CHP Lideri Özgür Özel'den otizmli bireyler için devrim niteliğinde vaat: Her ilde destek merkezi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, her ilde otizm tanı destek merkezleri ve her ilçede mola evleri açacaklarını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, otizmli bireylerin toplumsal hayata daha fazla entegrasyonunu sağlamak amacıyla çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel, "Her ilde otizm tanı destek merkezleri, her ilçeye mola evleri açacağız. Örnek olan mola evlerimizi tüm İzmir'e ve daha sonra tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracağız. Otizmli bireyler için rehabilitasyon merkezlerimizi yaygınlaştırıyoruz. Engelli aylığını haneye değil, bireyin kendisine kendi hesabına yatırıyoruz. Yatırmaya devam edeceğiz. Bunu bir ulusal projeye dönüştüreceğiz," dedi.

EĞİTİM VE İSTİHDAMDA YENİ DÖNEM
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında katıldığı toplu açılış töreninde, Türkiye'deki otizmli bireylerin durumu hakkında dikkat çekici veriler paylaştı. Yaklaşık 2 milyon otizmli bireyin bulunduğunu ve bunların 700 bininin çocuk olduğunu belirten Özel, bu çocukların yüzde 94'ünün eğitim dışında kaldığına vurgu yaptı. Özel, "Otizmli yurttaşlarımızın büyük bölümü ne eğitimde ne istihdamda maalesef yok. Görünmüyorlar. Sistemin dışına itilmiş, sistemin dışında bırakılmış durumdalar. Otizm bir eksiklik değil. CHP olarak biz bu konuya çok hassasız," ifadelerini kullandı.

İZMİR'DE İKİ YILDA BÜYÜK YATIRIMLAR
Konuşmasında İzmir'de son iki yılda yapılan yatırımlara da değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 42,5 milyar liralık bir yatırımın gerçekleştirildiğini belirtti. Buca Metrosu'nun yüzde 50'yi aştığını, 14 ilave istasyonla projenin fuara kadar uzatıldığını, 22 tramvay alımının başladığını ve 45 yeni otobüs hattının açıldığını aktardı. Ayrıca filoya 125 yeni otobüs ve 3 deniz taşıtı katıldığını, 90 dakikalık ücretsiz aktarma imkanına geçildiğini, çeşitli köprü ve üst geçitlerin yapıldığını, 13 milyar liralık altyapı yatırımı gerçekleştirildiğini ve 156 yeni su kuyusuyla susuzluk sorununa destek sağlandığını dile getirdi. Özel, "İzmir'de 6 milyon litre sütün dağıtıldığını, 12 milyon öğün yemek dağıtıldığını, 51 milyon lira sosyal destek sağlandığını söylüyoruz. Çok daha fazlasını hak eder İzmir. Çünkü beklentinin yüksek olduğu bir şehir," diye konuştu.






Bakmadan Geçme
Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı için asgari ücret çağrısı
Özel: Fon krizi 195 milyar dolar kaybettirdi
Özel'den Erdoğan'a sandıkta hesaplaşma çağrısı
Özgür Özel, Devlet Bahçeli'ye taziye ziyaretinde bulundu
Özel: YENİ Parti genel başkanı 800 bin üyeyle seçilecek
Özgür Özel Hakkında Yeni Fezleke Hazırlığı: Emir Sarıgül'ün İfadesi Meclis Gündeminde
