CHP, Mekke anlaşmasının detaylarını talep etti
CHP Dış Politika Kurulu, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın detaylarının kamuoyuna açıklanmasını talep etti ve bölgesel gelişmelere dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış Politika Kurulu, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulmadığını ve içeriğinin kamuoyuna kapalı olduğunu ifade etti.
Kamuoyunda spekülasyonlar artıyor
Bu durumun spekülasyonlara sebep olduğunu belirten CHP, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Antalya'da gerçekleştirilecek COP31 etkinliğine davet edilmesinin, Türkiye'nin Kıbrıs politikası hakkında soru işaretleri yarattığını vurguladı. 16 Ekim 2026'da yapılan toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşı, Suudi Arabistan'daki gelişmeler ve Kıbrıs meselesi gibi konular ele alındı.
Diplomasi ve bölgesel işbirlikleri gündemde
Kurul, Rusya ve ABD arasındaki akaryakıt destek anlaşmasının, iki ülke arasında lojistik işbirliği sağlarken, aynı zamanda küresel akaryakıt sıkıntılarına çözüm olabileceğine dikkat çekti. Ayrıca bu gelişmelerin Karadeniz'deki deniz güvenliğine olumlu etkiler yapabileceği öngörülüyor.
Suudi Arabistan ve Suriye ile ilişkiler
Suudi Arabistan'daki iç istikrarsızlık riski de göz önünde bulundurularak, petrol gelirlerindeki düşüşün bu riski artırabileceği ifade edildi. Türkiye ile Suriye deniz kuvvetleri arasındaki görüşmelerin olumlu karşılandığını ancak deniz sınırlarının belirlenmesi gerektiği vurgulandı.
Bakmadan Geçme
CHP Muğla İl Başkanı Karahan, Aras’ın istifasını eleştirdi
CHP'de 48 üyeye ihraç kararı
CHP'li Sarı: 2027 bütçesi halkın değil, soygun düzeninin bütçesi
Butlancı CHP İl Başkanı Kılıç’tan Halk TV Operasyonuna destek!
Kürşad Zorlu: Orta Koridor'un güney hattını güvence altına alıyoruz
Avrupa Sosyalist Partisi'nden Sürpriz Karar: CHP Askıda, YENİ Parti Üye!
