CHP'nin 22'nci Olağanüstü Kurultayı Ankara'da başladı
Ankara'da CHP'nin 22'nci Olağanüstü Kurultayı başladı. 900'den fazla delege katıldığı kurultayda genel başkan ve diğer görevliler için seçim yapılacak, ancak mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırılan 196 İstanbul delegesi oy kullanamayacak.

CHP'nin 22'nci Olağanüstü Kurultayı, Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İstanbul 45'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı karar doğrultusunda, İstanbul il yönetimi ve 2023 yılında seçilen kurultay delegelerinin görevden uzaklaştırılmasının ardından, 662 delege imzasıyla yapılan başvuru üzerine kurultay toplanmıştır.

'DARBEYE VE KAYYIMA HAYIR' SLOGANIYLA
'Darbeye ve Kayyıma Hayır' sloganıyla saat 10.00'da başlayan kurultaya 900'den fazla delege katıldı. Kurultay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kurultayda önce kurultay başkanlık divanı seçimi yapılacak, ardından Genel Başkan Özgür Özel'in açılış konuşması yapılacak.

GENEL BAŞKAN VE DİĞER GÖREVLİLER İÇİN OY VERME
Genel başkan, PM üyeleri ve YDK üyeleri hakkında güven oylaması yapılacak ve sonrasında genel başkan, PM üyeleri ve YDK üyeleri için ayrı ayrı seçim gerçekleştirilecek. Hukuki tartışmaları önlemek amacıyla, mahkeme kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan 196 İstanbul delegesi oylamaya katılmayacak.
Bakmadan Geçme
Meclis'te Sürpriz Temas: Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Bir Araya Geldi
Vahap Seçer Sonrası İlk Adım: CHP'nin Mersin Adayı Belli Oldu
"Eşim Beni Boşar" Demişti: Tugay Kararın Perde Arkasını Anlattı
Büşra Özdemir, CHP çatısı altında siyaset yaptığını açıkladı
CHP Sözcüsü Sarı, TBB seçimleri için ortak aday sürecini değerlendirdi
AKP’ye Geçen Cemil Tugay’dan Sürpriz Açıklama: "O Gün Erdoğan’dan Çok Etkilendim"
