Siyaset

Chp'nin 39'uncu olağan kurultayı 'şimdi iktidar zamanı' sloganıyla başladı: Özgür Özel'den çarpıcı açıklamalar!

CHP'nin 39. Olağan Kurultayı Ankara'da başladı. Genel Başkan Özgür Özel, kurultaydan bir iktidar perspektifi ve hükümet programı çıkacağını belirterek, "Şimdi İktidar Zamanı" vurgusu yaptı. Kadınların ve ev kadınlarının önemine dikkat çekil
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Chp'nin 39'uncu olağan kurultayı 'şimdi iktidar zamanı' sloganıyla başladı: Özgür Özel'den çarpıcı açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) merakla beklenen 39'uncu Olağan Kurultayı, Ankara Arena Spor Salonu'nda 'Şimdi İktidar Zamanı' sloganıyla görkemli bir başlangıç yaptı. 3 gün sürecek olan bu önemli buluşma, partinin gelecek vizyonunu ve iktidar yürüyüşünü şekillendirecek.

'BU SALONDAN BİR İKTİDAR PERSPEKTİFİ ORTAYA ÇIKACAK'

Kurultayın açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, delegeler ve davetlilerle birlikte parti programı çalıştayını yapacaklarını belirtti. Seyircisiz gerçekleştirilen ilk gün için tribüne, 'Önce Adalet, Önce Hürriyet' yazılı dev bir pankart asıldı. Bu anlamlı yazının, 81 ilden gelen kadınların el emeğiyle bez üzerine parça parça işlendiği öğrenildi. Ayrıca salonda, CHP'nin tutuklu belediye başkanlarının fotoğrafları da yer alarak anlamlı bir duruş sergilendi.

'NE SERMAYEYE NE ÜRETİME DÜŞMANIZ'

Özel, konuşmasında parti programında sendikalaşmanın önündeki engelleri kaldırmanın, örgütlü bir toplum ve emek yaratmanın yollarının konuşulacağını vurguladı. "Elbette ki ne sermayeye ne üretmeye düşmanız; esas çarenin kalkınmada, daha çok kazanmada, sonra bu geliri hakça paylaşmakta olduğunun bilinciyle yeşil, mor, dijital, nitelikli istihdama yönelik dönüşümü ve bununla ilgili çağı yakalayan ve Türkiye’nin önüne koyması gereken hedefleri somutlayan çalışmaların son halini duyacak, bunun üzerinde tartışacaksınız" diyen Özel, tarımdaki ithalat bağımlılığı ve çiftçinin durumu gibi önemli sorunlara da değindi.

'BU PROGRAMLA EV KADINLARININ KAPISINI ÇALACAKSINIZ'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultaydan sadece bir program değil, aynı zamanda bir iktidar perspektifi ve yürüyüşü ortaya çıkacağını ifade etti. Özel, "Bu programı zihninize, gönlünüze ve elinize alıp şehirlerinize gideceksiniz. Önce yöneticilerimizle sonra 2 milyon üyemizle bir büyük ordu olarak; ev ev, sokak sokak, dükkan dükkan, işçi servisinde, iş yerlerinin önünde, köylerde ve evlerde, Türkiye’nin en önemli seçmen gruplarından birisi olan, evinde çalışmayan aslında ev işçisi olarak evdeki emeğiyle Türkiye’nin yarını çocuklarını yetiştiren ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin ulaşmakta güçlük çektiği ev kadınlarının kapısını çalacak, onun çocuğunun kreşini de okul yemeğini de barınma hakkını da gelecek güvencesini de bir dünya vatandaşı olması umudunu da onlarla birlikte öreceksiniz" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Divan Başkanlığı'na Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce oy birliğiyle seçildi.

Bu Yazıyı Paylaş