CHP Sözcüsü Müslim Sarı, disiplin süreci ve görevden almaları açıkladı
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, MYK toplantısında disiplin süreci ve görevden almalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu, erken seçim ve kurultay konularına da değindi.

(ANKARA) - CHP Sözcüsü Müslim Sarı, bugün gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Sarı, Erzurum, Bursa ve Bitlis il başkanları ile eski Mardin, İstanbul ve Batman il başkanları hakkında disiplin sürecinin başlatıldığını belirtirken, Gaziantep, Adana, Malatya, Ankara, İzmir ve Kayseri il başkanlarının yönetimlerinin görevden alındığını duyurdu.
DİSİPLİN SÜRECİ VE GÖREVDEN ALMALAR
Sarı, disiplin sürecine tabi tutulan kişiler arasında üç mevcut il başkanı ile üç eski il başkanının bulunduğunu ifade etti. Özellikle mutlak butlan davası nedeniyle söz konusu arkadaşların disiplin kuruluna sevk edildiğini vurguladı. Bu bağlamda, Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in yerine Mahmut Edebali, Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın yerine Turgut Özkan, Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya'nın yerine ise henüz bir atama yapılmadığını belirtti. Ayrıca, Gaziantep, Adana ve Malatya il başkanlarının yönetimlerinin de feshedildiğini ekledi.
ERKEN SEÇİM VE KURULTAY TARTIŞMALARI
Sarı, erken seçim tartışmalarına da değinerek, genel seçime bir ay kala yapılacak bir seçimin erken seçim olarak kabul edilmediğini belirtti. Bunun yanı sıra, CHP'nin olağan kurultay süreci hakkında da bilgilendirme yaptı. Yaklaşık 830 delegenin olağanüstü kurultay için imza verdiğini kaydeden Sarı, şu anda 820 imzanın geçerli olduğunu ifade etti. MYK toplantısında bu imzaların değerlendirilmesine ilişkin bir çalışma yapılacağını da sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
CHP Ekonomi Masası, borsa fiyat hareketlerini görüşmek için toplandı
CHP'de belediyeler için performans sistemi geliyor
Gürsel Tekin, partinin yeniden yapılanma sürecinin başlayacağını duyurdu
CHP, İsrail'le ticaretin askıya alınmasını önerdi
Kaya: CHP'den ayrılan görevden de ayrılmalı
Chp'de 9 vekilin dosyası yeni partiye katıldıkları için kapatıldı
