Gündem

Çiftçi Sadık Erdoğan, tarlasını satmak zorunda kaldı

YENİ Parti Aydıncık Kurucu İlçe Başkanı Sadık Erdoğan, iki yıldır zarar ettiğini ve borçlarını ödeyebilmek için tarlasını satışa çıkardığını belirtti. Çiftçiler zorlu bir dönem geçiriyor.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Çiftçi Sadık Erdoğan, tarlasını satmak zorunda kaldı

Haber: Seyfi ÇELİKKAYA (YOZGAT) - YENİ Parti Aydıncık Kurucu İlçe Başkanı ve çiftçi Sadık Erdoğan, iki yıl üst üste zarar ettiğini belirterek yaklaşık 40 dönümlük tarlasını borçlarını ödeyebilmek için satışa çıkardığını ifade etti.

Çiftçi Sadık Erdoğan, tarlasını satmak zorunda kaldı 1

Tarlasını satıp borçlarını ödeyecek

Erdoğan, “10 milyonluk tarlayı 8 milyona satıyorum. Tarlamızı satıp borcumuzu ödeyeceğiz. Buğdayın bereketini de ekmeğin, nimetin bereketini de kaçırdı bunlar. Öldük bittik. Her şeyimiz ipotekli” dedi. Çiftçi, kendisi gibi birçok kişinin biriken borçlarını ödeyebilmek için tarlasını satmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Çiftçi Sadık Erdoğan, tarlasını satmak zorunda kaldı 2

Çiftçilerin yaşadığı zorluklar

Geçen yıl maliyetin altında kalan soğan ve patates ürünlerinin bir kısmının tarlada kaldığını aktaran Erdoğan, bu yıl çiftçilerin soğan ve patates ekmediğini belirtti. “Zaten olsa da para etmiyor. Ekmedi demesinler diye ektik. Soğan kimsede yok, 3-5 büyük çiftçide var. Onlar biraz para kazanır dedik” diyen Erdoğan, bu durumun ardından ithalat vergilerinin düşürüldüğünü kaydetti. Erdoğan, bu yıl verim oranlarının da düşük olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Eskiden 3 kilogram buğdayla bir litre mazot alıyorduk. Şimdi 9-10 kilo buğdaya 1 litre mazot alıyoruz. Buğdayın bereketini de ekmeğin, nimetin bereketini de kaçırdı bunlar. Öldük bittik. Her şeyimiz ipotekli. Satacağız onu da kurtaramıyoruz” dedi.

Çiftçi Sadık Erdoğan, tarlasını satmak zorunda kaldı 3Çiftçi Sadık Erdoğan, tarlasını satmak zorunda kaldı 4

Bu Yazıyı Paylaş