Çiftçilerin yeşil domatesine icra geldi: Gürer'den sert tepki
CHP'li Gürer, Antalya'da bir çiftçinin yeşil domatesine icra gelmesine tepki gösterdi. Çiftçilerin borçları ve tarım politikaları üzerine eleştirilerde bulundu.

(ANKARA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Antalya’nın Serik ilçesindeki bir çiftçinin henüz olgunlaşmamış yeşil domateslerinin icra yoluyla satışa çıkarılmasına büyük bir tepki gösterdi.
İCRA MEMURLARI ARTIK SERALARA GİRİYOR
Gürer, çiftçilerin borç içinde ezildiğini vurgulayarak, “İcra memurları artık seralara girip daha yeşil olan, hasat edilmemiş ürüne haciz koyar hale geldi. Daha önce farklı bir ilde borcu nedeniyle güvercinlerin dahi haczedildiği bir ülkede şimdi de çiftçinin dalındaki yeşil domates icralık oluyor” dedi. Gürer, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bir vatandaşın güvercinlerine haciz uygulandığını hatırlatarak, bu durumun ne kadar trajik olduğunu dile getirdi.
ÜRETİCİLERİN BORCU TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE
Tarım kesiminin bankalara ve finans kuruluşlarına olan borcunun 1 trilyon 439 milyarı aştığını belirten Gürer, “Üretimde girdi maliyetlerinin artması ve ürün üretici aşamasındayken değer bulmaması, borç ödemelerini zorlaştırıyor. Şimdiye kadar tarla, traktör ve ev eşyaları haczedilirken, çiftçinin dalındaki yeşil domates dahi icralık oluyor. Bu durum acil önlem gerektiriyor” ifadelerini kullandı.
ÇİFTÇİNİN EMEĞİNE SAYGI GÖSTERİLMELİ
Serada üretim yapan bir çiftçinin karşılaştığı durumu eleştiren Gürer, “Bilirkişi raporlarına yansıyan durum üzücü ve düşündürücü. Üreticimiz gecesini gündüzüne katmış, ancak tarlada tek bir domates bile toplanmadan icra tespiti yapılıyor. Çiftçinin dalındaki ümidine el konması, ürünün gereken değeri bulmasını engelleyebilir” dedi. Gürer, tarımsal üretimin her geçen gün artan girdi maliyetleri nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, “Tarımsal kredi borçlarının faizleri derhal silinmeli, ana para makul bir süreye yayılmalıdır. Üreticiye destek ve teşvik sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme
Başkan Yavaş'tan çiftçiye büyük destek! Ankara’da üreticiye can suyu
Ertugan'dan çiftçiler için acil çağrı
CHP'li Gürer, çiftçilerin alım fiyatlarının artırılması gerektiğini vurguladı
Akaryakıt zamlarına tepki: çiftçi mazot alamıyor
Çiftçilere GES cezalarına İYİ Parti'den tepki
Özel’den çiftçiye büyük vaat Kırmızı patlak: “Esas beka sorunu gıda enflasyonu”
