Çiğli belediye başkanının AK Parti'ye geçişine tepki
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye geçişi, YENİ Parti ve Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenlerince sert tepkiyle karşılandı. YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, millet iradesinin hiçe sayıldığını belirterek, "Millet

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın partisinden istifa edip AK Parti'ye katılmasını sert dille eleştirdi. Güç, "Milletimiz, kendi oylarıyla seçtiği başkanları iktidarın arkadan dolanarak ele geçirmesine müsaade edecek ve unutacak mı sanıyorsunuz? Milletimiz bu ahlaksızlığa göz yummaz. Siz, iktidar sarhoşluğuyla artık ülkeyi çöküşe sürüklediğinizin farkında değilsiniz" ifadelerini kullandı.

Millet iradesi hiçe sayıldı
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın partisinden ayrılarak AK Parti'ye geçişi üzerine YENİ Parti İzmir Örgütü ve Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri belediye binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Yıldız'ın parti değişikliği kınanırken, belediye başkanlığının Çiğli halkının oylarıyla kazanıldığı ve seçmen iradesinin kutsal olduğu vurgulandı. YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, AK Parti iktidarının "dava" söyleminin aslında kendi yandaşlarını zenginleştirmekten başka bir şey olmadığını belirterek, halkın açlık çektiği bir dönemde iktidarın zenginleştiğini savundu. Güç, "Bu kara düzenden, rakiplerini korkutarak, kandırarak, ayartarak çıkacaklarını zannediyorlar. Bunları halkımız görmüyor mu zannediyorsunuz? Milletimiz her şeyi görüyor." dedi.

Yeni bir anlayışla yönetilecek
Emek Partisi adına konuşan Barış İpek ise, "Çiğli halkının iradesi satılık değildir. Bugün hiçbir meşruluğu kalmamış, bakanlarından milletvekillerine kadar yolsuzluğa batmış saray iktidarı, yargı sopası başta olmak üzere kullandığı bütün zor aygıtlarıyla kendi iktidarını devam ettirmeye çalışıyor." diyerek, belediye başkanının istifa edip başka bir partiye geçmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. İpek, eğer Yıldız AK Parti'de siyaset yapmak istiyorsa koltuğu derhal terk etmesi gerektiğini belirtti. Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Orhan Kiper de, belediye başkanının taktığı rozetin önemli olmadığını, asıl önemli olanın kamu kaynaklarını peşkeş çekip çekmediği olduğunu ifade etti. Kiper, belediyeciliğin nasıl yapılacağını bilmeyenlerin, örnek belediyecilik sergileyen pek çok arkadaşının cezaevlerinde olduğunu görmesi gerektiğini ekledi.
Bakmadan Geçme
Tutuklu başkan, meclis üyelerinin parti değiştirmesine tepki gösterdi
Foça belediye başkanının parti değiştirmesi halkı kızdırdı
Eskişehir Belediye Başkanı CHP'den istifa etti
Ömer Karakaş: Fikirlerime hizmet için partimi değiştirdim
Bilecik'te şok istifa: Belediye başkanı CHP'den ayrılıp yeni partiye geçiyor
Parti değiştiren belediye başkanlarının sayısı şaşırttı: 200'den fazlası istifa etti
