Cihat Yaycı'nın tarihi konuşması yeniden gündeme geldi
Cihat Yaycı paşanın efsane konuşması yeniden gündem oldu.
Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, anayasa değişikliği tartışmaları üzerinden siyasetin her iki kanadına da sert eleştiriler yönelterek "devlete sahip çıkma" çağrısında bulundu.
Türkiye’yi federatif bir yapıya sürükleyeceğini dile getiren ve Bbu hamlenin yerel bir siyasi adım değil, küresel bir planın parçası olduğunu savunan Yaycı, şu ifadeleri kullandı:
"Eğer bu plan, 42 ve 66. maddeleri değiştirip federatif bir yapı kurmak içinse, bunun adı Büyük Ortadoğu Projesi’dir ve İsrail’e hizmet etmektir."
Yaycı, "Hem iktidarı hem muhalefeti kınıyorum. Hiçbiriniz devlete sahip çıkmıyorsunuz" dedi.
Konuşmasında Türkiye’nin terörle mücadele geçmişine ve ödenen ağır bedellere dikkat çeken Yaycı, duygusal ve bir o kadar da sarsıcı bir hatırlatmada bulundu.

Yapılan tartışmaların, yıllardır verilen mücadelenin ruhuna aykırı olduğunu belirterek şu can alıcı soruları sordu:
"Bu kadar asker ve polis neden şehit oldu? PKK’nın şehit ettiği öğretmenler neden öldü?"
Cihat Yaycı'nın açıklamlarını tamamı şu şekilde:
"Eğer bu plan, 42 ve 66. maddeleri değiştirip federatif bir yapı kurmak içinse, bunun adı Büyük Ortadoğu Projesi’dir ve İsrail’e hizmet etmektir.
Hem iktidarı hem muhalefeti kınıyorum. Hiçbiriniz devlete sahip çıkmıyorsunuz. Bu kadar asker ve polis neden şehit oldu? PKK’nın şehit ettiği öğretmenler neden öldü?"
