Ekonomi

Çin, ABD'ye 'ayrımcılık' soruşturması başlattı

Çin, ABD'nin analog çip ihracatındaki uygulamaları ve Çinli şirketlere yönelik ayrımcı politikalar nedeniyle soruşturma başlattı. Bu adım, ABD ve Çin arasındaki gerilimi Madrid'deki görüşmeler öncesinde artırdı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Çin, ABD'ye 'ayrımcılık' soruşturması başlattı

SORUŞTURMA DETAYLARI

Bakanlık, Ciangsu Eyaleti Yarı İletken Üreticileri Birliğinin şikayeti üzerine yasal prosedürlere uygun bir soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda nesnel ve tarafsız bir karar verileceği ifade edildi. ABD'nin Çin'den ithal yarı iletken ürünlerine yönelik uygulamaları da 'ayrımcılık' gerekçesiyle soruşturulacak. 3 ay sürecek soruşturma, gerekirse 1 yıla kadar uzatılabilir.

MADRID GÖRÜŞMELERİ ÖNCESİNDE GERGİNLİK

Bu gelişmeler, ABD ve Çin heyetlerinin 14 Eylül'de Madrid'de yapacağı ekonomi ve ticaret görüşmelerinden önce yaşandı. Çin, ABD'nin 23 Çin şirketini ihracat kontrolü listesine almasına da tepki gösterdi. Ticaret Bakanlığı, ABD'nin bu kararının gerçek niyetine dair soru işaretleri yarattığını belirtti. ABD Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Güvenlik Bürosu ise, ulusal güvenlik gerekçesiyle 32 firmayı 'özel lisansa tabi kuruluşlar' listesine ekledi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş