Çıralı'da 2758 deniz kaplumbağası yavrusu suya bırakıldı
Antalya'nın Çıralı sahilinde, 120 yuvadan çıkan 2 bin 758 deniz kaplumbağası yavrusu Akdeniz'e bırakıldı. Nesli tehlike altındaki türlerin korunması için yürütülen çalışmalar, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı sahilinde, nesli tehlike altındaki 'caretta caretta' ve 'chelonia mydas' türü deniz kaplumbağalarının yuvalama sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 120 yuvaya ulaşan kaplumbağaların, bugüne dek açılan 72 yuvadan çıkan 2 bin 758 yavrusu Akdeniz'in sularına bırakıldı.

Binlerce yavru denizle buluştu
Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi işbirliğiyle yürütülen koruma çalışmaları kapsamında, Çıralı Plajı'ndaki yuvalardan çıkan yavruların denize ulaşması için özel önlemler alınıyor. Toplamda 4 bin 923 yumurtadan 2 bin 758 yavrunun sağ salim denize ulaşması, bölgedeki biyoçeşitliliğin korunması açısından büyük önem taşıyor.

Turistler de ilgi gösteriyor
Her yıl Avrupa'nın en iyi 10 plajı arasında gösterilen Çıralı'da, yuva açılışları yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgisini çekiyor. Konyaaltı'ndan gelen inşaat mühendisi Berkay Akdeniz, “İlk defa böyle bir şeyi tecrübe ettik. Bizim için çok güzeldi, ailecek geldik. Caretta carettaların bu yolculuğunu görmek bizim için çok güzel” diyerek duygularını dile getirdi. 7 yaşındaki Kaan Akdeniz ise “İyiydi, güzeldi, heyecanlandım biraz. Çıkışları izledim ve video da çektim” şeklinde konuştu. Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi Başkanı Habib Altınkaya, ekiplerin başarılı çalışmalarını takdir ederek, “Bugün yine Çıralı'da çok güzel bir ana şahitlik ediyoruz. Yuvalardan yavru çıkışlarımız devam ediyor. Güzel bir çalışma yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.





Bakmadan Geçme
Bakan Yumaklı, Akyatan'da deniz kaplumbağalarının görüntülerini paylaştı
Hatay'da deniz kaplumbağası yavruları denize ulaşıyor
Çıralı sahilinde 62 yavru kaplumbağa denizle buluştu
Çıralı'da dalış yapan dalgıç ölü balıklarla karşılaştı
Kaplumbağa dostu otel sertifikası iptal edildi
Deniz kaplumbağaları için sahil aydınlatmalarında kırmızı ışık kullanılıyor
