Gündem

Çocukların geleceği için önemli adımlar atılıyor

Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Tuba Köksal, çocukların geleceği için önemli adımlar atıldığını ve 59 merkezde Çocuk Evleri Siteleri'nin kurulduğunu açıkladı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Çocukların geleceği için önemli adımlar atılıyor

Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Tuba Köksal, suça karışmış ya da suç mağduru olmuş çocuklar için özel olarak tasarlanmış Çocuk Evleri Siteleri'nin 59 merkezde faaliyete geçirildiğini duyurdu.

ÇOCUKLARIN TOPLUMA KAZANDIRILMASI

Köksal, Adalet ve İçişleri Bakanlıkları tarafından yürütülen çalışmalarla, çocukların suça yöneliminin önlenmesi ve suç sonrası aynı koşullara dönmemeleri için önemli adımlar atıldığını vurguladı. Ülke genelinde yapılan denetimler, öğrencilere yönelik bilgilendirme faaliyetleri ve sosyal koruma programları sayesinde milyonlarca çocuğa ulaşılmasının sağlandığını belirtti.

YASAL DÜZENLEMELER ÜZERİNE

AK Parti'nin çocukların daha iyi eğitim koşullarına ulaşmaları için gösterdiği çabalara dikkat çeken Köksal, 2005 yılında kabul edilen Çocuk Koruma Kanunu ile başlayan süreçteki gelişmelere vurgu yaptı. Anayasa'daki değişikliklerle çocuklar için pozitif ayrımcılığın kabul edildiğini ve devletin çocukları koruma görevini üstlendiğini ifade etti.

TOPLUMSAL RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR

Köksal, toplumsal risk altındaki çocuklar için koruyucu sosyal politika önerileri geliştirilmesi adına destek talep etti. Ayrıca, çocukların suça sürüklenme sebepleri ve rehabilitasyon süreçleri üzerine düzenli bir Meclis Araştırması açmayı planladıklarını da ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş