Gündem

Çukurova'da korkunç manzara: Boş arazi cehenneme döndü, duman gökyüzünü kapladı!

Adana Çukurova'da boş bir arazi, kontrolsüz atık dökümü ve yakılmasıyla çöplüğe döndü. Dumanlar mahalleyi kaplarken, vatandaşlar yetkililerden acil çözüm bekliyor.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Çukurova'da korkunç manzara: Boş arazi cehenneme döndü, duman gökyüzünü kapladı!

Adana'nın Çukurova ilçesinde, 100. Yıl Mahallesi'ndeki Yılmaz Güney Bulvarı kenarında bulunan boş bir arazi, kontrolsüz atık dökümü ve yakılmasıyla tam bir çevre felaketine dönüştü. Kısa sürede devasa atık yığınlarının oluştuğu bölge, hem görüntü hem de çevre kirliliğinin merkezi haline geldi.

YAŞAM ALANLARI KİRLİLİĞİN ESİRİ ALTINDA

Mahalle sakinlerinin apartmanlarının hemen yanı başında yaşanan bu durum, büyük bir rahatsızlığa yol açıyor. Ancak asıl kabus, alana dökülen atıkların yakılmasıyla başlıyor. Yakılan ateşler, etrafı yoğun dumanla kaplayarak bölge halkının sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor ve nefes almayı güçleştiriyor.

SESLER YÜKSELİYOR: YETKİLİLER NE ZAMAN HAREKETE GEÇECEK?

Mahalle sakinlerinden Remzi Eskisümer, mezarlıktan dönerken karşılaştığı manzara karşısında duyduğu dehşeti dile getirdi. Eskisümer, her gün bölgede ateş yakıldığını, bunun hem görsel hem de hava kirliliğine yol açtığını belirtti. Durumun defalarca bildirilmesine rağmen somut bir adım atılmadığını vurgulayan Eskisümer, "Birkaç gün önce de burada ateş yakmışlardı; hava simsiyah olmuş, her taraf dumanla kaplanmıştı" diyerek yaşanan vahim tabloyu gözler önüne serdi. Vatandaşlar, yetkililerin acilen müdahale ederek atık dökümünü ve yakılmasını engellemesini talep ediyor.

Bu Yazıyı Paylaş