Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5G ile üretkenlikte devrim yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5G teknolojisi ile üretim alanında devrim yapacaklarını ve dijital egemenliğin önemini vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5G ile üretkenlikte devrim yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5G teknolojisinin üretim alanında önemli bir değişim yaratacağını vurguladı. Erdoğan, 'Akıllı sensörler, robotik sistemler ve üretim hatlarının gerçek zamanlı verilerle yönetildiği, arızaların henüz oluşmadan tespit edilip üretkenliğin zirveye ulaştığı yeni bir döneme giriyoruz' dedi.

DİJİTAL EGEMENLİK VE SİBER GÜVENLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5G'nin sadece bir iletişim teknolojisi değil, aynı zamanda dijital egemenlik ve milli güvenlik meselesi olduğunu belirtti. 'Verilerin toplanması, işlenmesi ve güvenliğinin sağlanması kritik bir rol oynamaktadır' diyen Erdoğan, özellikle son dönemde yaşanan çatışmaların siber güvenliğin önemini bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ

Erdoğan, Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecinde önemli adımlar attığını ve 5G'nin yaygınlaştırılmasının 2 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı. '5G ile birlikte iletişim hızımız 10 kat artacak, saniyede 2 gigabit veri aktarımı sağlanacak' dedi. Ayrıca, akıllı tarım uygulamaları ve kamu hizmetlerinde verimliliğin artırılacağına da değindi.

Bu Yazıyı Paylaş