Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, entegrasyona destek verdi, asimilasyona karşı çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta yaptığı konuşmada entegrasyona destek verdiğini, ancak asimilasyona karşı çıktığını belirtti. Yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının kültürlerini korumasının önemine vurgu yaptı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, entegrasyona destek verdi, asimilasyona karşı çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türk ve Amerikan Müslüman toplumu ile bir araya geldi. Göçmenlerin, yaşadıkları topluma uyum sağlamaları için köklerini inkâr etmelerinin beklenmesine karşı çıkan Erdoğan, “Biz, entegrasyona evet, asimilasyonun her çeşidine hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Yurt dışında eğitim vurgusu

Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşların çocuklarının iyi bir eğitim almasının yanı sıra dillerini ve kültürlerini öğrenerek Türkiye ile bağlarını korumasının önemine değindi. “Evlatlarımızın kendi dillerini ve kültürlerini öğrenmesi, ana vatanlarıyla bağlarını koruması da önemlidir. Bu, entegrasyonun önünde asla bir engel değildir” diyen Erdoğan, bireylerin birden fazla ülkeye ait hissetmelerinin doğal olduğunu belirtti.

Müslümanların durumu

Amerika'nın bu konudaki durumu hakkında bilgi veren Erdoğan, “Avrupa başta olmak üzere birçok bölgede Müslümanlardan entegre olmaları değil, asimile olmaları bekleniyor” dedi. Ayrıca, Türk toplumunun siyasette, ekonomide ve kültürde daha güçlü bir konumda olması gerektiğini vurgulayarak, ABD'deki ara seçimlere katılım çağrısı yaptı: “Tüm vatandaşlarımızı demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum.”

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş