Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü: Filistin'e tanıma vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile yaptığı telefon görüşmesinde ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldı. Erdoğan, İngiltere'nin Filistin'i devlet olarak tanımasını tebrik ederek Netanyahu hükümetinin durdurulması çağrısında bulu
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü: Filistin'e tanıma vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGESEL KONULAR

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler kapsamlı bir şekilde ele alındı.

FİLİSTİN'E DESTEK VE TANIMA VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme esnasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Filistin'de iki devletli çözüme yönelik ilerleme kaydedilmesi açısından verimli geçtiğini belirtti. İngiltere Başbakanı Starmer'ı, ülkesinin Filistin'i devlet olarak tanıma kararı dolayısıyla tebrik eden Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyeleri İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin Filistin'i tanımasının tarihi bir adım olduğunu vurguladı.

NETANYAHU HÜKÜMETİNİ DURDURMA ÇAĞRISI

Erdoğan, Filistin'e yönelik destek ivmesinin sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, diplomatik baskının yanı sıra tedbirlerle Netanyahu hükümetinin durdurulması gerektiğini dile getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş