Gündem
Yayınlanma : 18 Eylül 2026 17:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın istihdam hedefini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın istihdam hedefini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın 2030 hedeflerini ve ekonomik katkısını açıkladı. Havalimanının istihdamı 472 bine çıkarılacak ve 44 milyar dolarlık gelir bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın istihdam hedefini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı 4’üncü Pist ve İlave Yatırımların Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı\

İstihdam ve ekonomik katkı

Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın sadece bir ulaşım noktası değil, başlı başına dev bir ekonomi alanı olduğunu vurguladı. Şu anda burada 102 bin kişinin çalıştığını belirten Erdoğan, havalimanının Türkiye ekonomisine katkısının milli gelirin yaklaşık yüzde 2,2'sine, yani 24,2 milyar dolara tekabül ettiğini ifade etti. Ayrıca, 2030 yılında İstanbul Havalimanı bağlantılı faaliyetlerde yaklaşık 472 bin kişilik bir istihdam yaratmayı öngördüklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı\

Yatırımlar ve hedefler

Erdoğan, İstanbul Havalimanı'na yapılan yatırımların, her 1 liralık yatırımın ekonomiye 5,6 milyar lira olarak geri döndüğünü belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin ulaştırma ve altyapı alanında yaptıkları yatırımlarla, ülkenin en geniş uçuş ağına sahip ülkelerden biri haline geldiğini ifade etti. Erdoğan, 2002'de 34,5 milyon olan yolcu sayısının 2025'te 247 milyona ulaşacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı\

Uluslararası başarılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın geçtiğimiz yıl 84,5 milyon yolcuya ev sahipliği yaptığını, bu sayının Avrupa'da 2'nci, dünyada ise 8’inci sırada yer aldığını belirtti. Ayrıca, İstanbul Havalimanı'nın birçok ödül kazandığını ve uluslararası arenada önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Erdoğan, bu yatırımların Türkiye’nin küresel havacılık sektöründeki gücünü artıracağını belirterek, yerli ve yabancı yatırımcıların İstanbul'da yeni projelere yönelmesini teşvik ettiklerini açıkladı.

DHA
DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.