Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Kayaalp'i telefonla tebrik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 13'üncü kez şampiyon olan Rıza Kayaalp'i telefonla arayarak kutladı ve destek mesajı iletti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Kayaalp'i telefonla tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta gerçekleştirilen 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 13'üncü kez Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp'i telefonla arayarak kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Kayaalp\

ŞAMPİYONLUK TELEFONU

Rıza Kayaalp, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen şampiyonada grekoromen stil 130 kilo finalinde Macar rakibi Darius Attila Vitek'i yenerek önemli bir başarıya imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarihi başarının ardından güreşçiyi arayarak, "Şampiyonluğun bizi mutlu etti. Rabbim yar ve yardımcın olsun. Rekor oldu, seni tebrik ediyorum. Ailene selamlar. Sağ ol var ol. Gözlerinizden öpüyorum" dedi.

RIZA KAYAALP'İN CEVABI

Rıza Kayaalp, Erdoğan'a verdiği yanıtta, "Sayın Cumhurbaşkanım rekoru kırdık. Bize tesis sözü verdiniz, biz de size rekor sözü verdik. Sözümüzde durduk. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Bu diyalog, sporcunun başarısının arkasında devlet desteğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu Yazıyı Paylaş