Siyaset

Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 3 Mayıs Türkçülük Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 1944 yılında “Turancı” olarak suçlanan aydın, yazar ve sanatçıların gördüğü işkencelere dikkat çekti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mayıs Türkçülük Günü kapsamında yaptığı konuşmada, tek parti döneminde yaşanan baskılara vurgu yaptı. Erdoğan, 1944 yılında Türk dünyasına ilgi duyan birçok ismin ağır bedeller ödediğini ifade etti.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“1944 yılında, sırf Türkiye dışındaki soydaşlarımızla ilgilendikleri için birçok aydın, yazar ve sanat erbabı ‘Turancı’ denilerek tabutluklara konulmuş, işkence görmüştür. Yani tek parti döneminde Türkiye dışında da Türk var demek suç sayılıyor, yıllarca tabutluklarda işkence görmek anlamına geliyordu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajında, Türk dünyasıyla kurulan bağların geçmişte baskı altına alındığını belirterek, bugün bu bağların güçlendirilmesinin önemine işaret ettiği değerlendirildi.

Bu Yazıyı Paylaş