Cumhuriyetçiler, İran politikası üzerine şeffaflık tartışıyor
Cumhuriyetçiler, İran'a yönelik baskının sürekliliği konusunda hemfikirdir, ancak yönetimden gelen bilgilendirme eksiklikleri ve müzakere stratejileri üzerine tartışmalar sürüyor.

(ANKARA) - ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçi temsilciler, İran'a yönelik baskının devam etmesi hususunda ortak bir görüş belirtirken, yönetimin Kongre'yi yeterince bilgilendirmediği konusunda eleştirilerde bulundular.
ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI
Cumhuriyetçi Temsilci Mike Turner, İran’a ilişkin daha fazla şeffaflık talep etti. CBS televizyonunda yayınlanan “Face the Nation” programında konuşan Turner, Washington yönetiminin İran'la yaşanan çatışma hakkında Kongre'ye yeterli bilgi sunmadığını ifade etti. Turner, “Yönetim Kongre ile daha fazla bilgi paylaşabilir. Aldığımız bilginin düzeyinden kimsenin memnun olduğunu düşünmüyorum” dedi.
YENİ STRATEJİLER VE ELEŞTİRİLER
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran politikasına karşı olmadığını belirten Turner, ekonomik ve askeri baskının İran’ı nükleer programıyla ilgili tavizler vermeye zorlayacağını savundu. Diğer yandan Cumhuriyetçi Senatör John N. Kennedy, İran’ın taahhütlerine güvenilmemesi gerektiğini vurguladı. Kennedy, 18 Haziran’da yaptığı bir konuşmada, İran yönetiminin “Konuşmayı öğrenmeden önce yalan söylemeyi öğrendiler” ifadesini kullandı. İran’a uygulanan yaptırımların devam etmesini savunan Kennedy, yeni bir askeri harekâtın gerekli olup olmadığını değerlendirecek yeterli istihbarata sahip olmadığını kabul etti.

