Dünya

Danimarka'dan Grönland'ın geleceği hakkında çarpıcı açıklamalar

Danimarka Başbakanı Frederiksen, ABD'nin Grönland'ı ele geçirme isteğinin sürdüğünü belirterek, bu durumu kabul edilemez buldu. Grönland Başbakanı ise diyalog çağrısı yaptı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Danimarka'dan Grönland'ın geleceği hakkında çarpıcı açıklamalar

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Almanya'da gerçekleştirilen 62’nci Münih Güvenlik Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Frederiksen, ABD'nin Grönland'ı ele geçirme isteğinin hala geçerli olduğunu vurguladı ve Grönland halkının daha önce bu tür tehditlerle karşılaşmadığını belirtti.

GRÖNLAND'A YÖNELİK BASKILAR KABUL EDİLEMEZ

Frederiksen, Grönland'a yönelik baskının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, bu konuda egemenlik ve toprak bütünlüğünün tartışmaya kapalı olduğunu dile getirdi. Grönland Başbakanı Jens Frederik Nielsen ise, bu durumun yalnızca Grönland'la ilgili olmadığını belirterek, ABD'nin Rusya ve Çin'in tehdit oluşturduğuna dair söylemlerine katılmadıklarını ifade etti.

DİYALOG ÖNEMLİ

Nielsen, Grönlandlıların Rusya ve Çin'den herhangi bir tehdit hissetmediklerini, asıl tehditin müttefikleri tarafından gelmesinin kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Ayrıca, bölgede güvenliğin sağlanması için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını ve ilk adımın diyalog olması gerektiğini aktardı.

Bu Yazıyı Paylaş