Değerli metallerde dalgalı seyir: Altın 3.800 doları zorluyor, gümüşe talep artıyor
Değerli metaller haftasında altın 3.800 doları zorlarken, gümüşte arz açığı ve artan endüstriyel talep beklentileri fiyatları yukarı taşıyor. Fed Başkanı Powell'ın faiz açıklamaları ise piyasaların yönünü belirlemede kritik rol oynuyor.

Bu hafta değerli metaller piyasasında dalgalı bir seyir gözlemlendi. Altın, vadeli kontrat işlemleri kapsamında COMEX'te 3.790,50 dolardan işlem görerek gün içinde yüzde 0,6'lık bir artışla 3.800 dolar seviyesini hedefledi.
GÜMÜŞTE ARZ AÇIĞI BEKLENTİSİ
Gümüş ise yükseliş ivmesini artırarak dikkat çekti. Silver Institute'un raporuna göre, 2025 yılında gümüş talebinin arzı 100 milyon onsun üzerinde aşması bekleniyor. Bu durum, art arda beşinci yıl arz açığı yaşanacağı anlamına geliyor ve bu beklenti gümüş fiyatlarını destekliyor. Artan endüstriyel talep beklentileri de bu yükselişte önemli bir rol oynuyor.
FED BAŞKANI POWELL'IN FAİZ AÇIKLAMALARI
Piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına kilitlendi. Powell, Rhode Island'da yaptığı konuşmada, faiz oranlarının hızlı bir şekilde düşürülmesinin enflasyonla mücadeleyi olumsuz etkileyebileceğini ve Fed'i yeniden faiz artırma noktasına getirebileceğini belirtti. Ancak, faizlerin uzun süre yüksek tutulmasının da işgücü piyasası üzerinde zayıflatıcı bir etki yaratabileceğini vurguladı. Uzmanlar, Fed'in faiz indirimlerinde temkinli bir yaklaşım sergilemesine rağmen, düşük faiz ortamının gümüşün taşıma maliyetini düşürerek yatırımcı ilgisini artırdığını belirtiyor. Arz açığı beklentisiyle birleşen bu faktörlerin, gümüş fiyatlarında önümüzdeki dönemde daha fazla yukarı yönlü hareketlere yol açabileceği öngörülüyor.
Bakmadan Geçme
İslam Memiş’ten altın uyarısı! Yükseliş sürüyor
Altında denge bozuldu! Dolar artışı altını zorluyor
İslam Memiş altın için rakam verdi4.400 doların üzerine fırlayabilir
Altın haftayı kayıpla kapattı! Kapalıçarşı’da akşam tablosu
65,5 milyon dolarlık hamle! Binlerce kiloluk altın madeni Türk Altın’a geçti
Vanlı Kara Haydar'ın Altınları Odunlukta Bulundu
