Dem Parti, 'çerçeve yasa' için MYK'yı erkene topladı: Kritik görüşmeler başlıyor
DEM Parti, TBMM'ye sunulacak 'çerçeve yasa' taslağına ilişkin kritik görüşmeler yapmak üzere MYK toplantısını erkene aldı. Parti, taslağın takvimini, yaklaşımını ve hassas maddelerini değerlendirecek.

DEM Parti, normal takvimini öne çekerek Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) bugün toplama kararı aldı. Bu ani karar, TBMM'ye sunulması beklenen ve siyasi kulislerde 'çerçeve yasa' olarak adlandırılan taslakla ilgili gelinen son durumu değerlendirme ihtiyacından kaynaklanıyor.
KRİTİK GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR
Parti genel merkezinde saat 10.30'da başlayacak olan toplantıya Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlık edecek. MYK'da, yürütülen sürecin mevcut aşaması masaya yatırılacak. Özellikle Adalet Komisyonu ve Genel Kurul'da görüşülmesi planlanan 'çerçeve yasa' taslağının takvimi, DEM Parti'nin bu teklife yaklaşımı ve taslak metinle ilgili yürütülen temaslar detaylıca ele alınacak. Toplantının gündeminde ayrıca, teklifte yer alan 'denetimli serbestlik' ve Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesindeki 'hak yoksunluğu' gibi hassas konular da bulunuyor.
20 EYLÜL KONGRESİ DE GÜNDEMDE
'Çerçeve yasa' konusunun yanı sıra, DEM Parti'nin 20 Eylül'de gerçekleştireceği 5. Olağan Büyük Kongresi'ne yönelik hazırlık çalışmaları da MYK'nın gündem maddeleri arasında yer alacak. Bu, partinin iç dinamikleri ve geleceğe yönelik stratejileri açısından da önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkıyor. Öte yandan, AK Parti'nin 'çerçeve kanun' teklifini milletvekillerinin imzasına açtığı ve dün akşam saatlerinde çeşitli siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelerek taslak metinle ilgili son görüşmeleri yaptığı bilgisi de kulislere yansıdı. Teklifin bu hafta içinde TBMM Başkanlığı'na sunulması ve hızla komisyonlarda görüşülmesi bekleniyor.
Bakmadan Geçme
DEM Parti, Türkiye ekonomisi için alarm zilleri çalıyor dedi
DEM Parti'den İmralı'daki Tartışmalı Villa İçin Açıklama
DEM Parti: Barış süreci ve baskılar çelişiyor
DEM Parti anadilinde eğitimin güvence altına alınmasını istedi
Teröristbaşı Öcalan'ın Mesajı Paylaşıldı
DEM Parti: 12 Eylül ile yüzleşmeden demokrasi kurulamayız
