Siyaset

DEM Parti’den özel yasa talebi

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, beklenen özel yasanın Meclis'e gelmesi gerektiğini ve müzakerelerin demokratik bir zeminde yapılmasını vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 1
DEM Parti’den özel yasa talebi

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 'Terörsüz Türkiye' sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

ÖZEL YASA BEKLENTİSİ

Temelli, beklenen 'Temel yasa' ya da 'Özel yasa'nın artık Meclis'e gelmesi gerektiğini vurguladı. Bu yasanın hazırlanması gerektiğini belirten Temelli, teklifte nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine dair önerilerinin sağlıklı bir müzakere zemininde hazırlanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 'Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin de torba yasa mantığıyla hazırlandığını hatırlattı.

İKİ BAYRAM ARASINDA YASAL BEKLENTİLER

Bayram sonrası yasaların Meclis'e geleceği vaadinin ardından, Temelli, toplumun beklentilerini karşılamayan yargı paketlerinin geçmişte olduğu gibi bu sefer de karşılanmayacağına dikkat çekti. Cezaevlerindeki sorunlara da dikkat çeken Temelli, 'İnfaz Kanunu' beklentisinin mevcut durumu düzeltmekte yetersiz kalacağını belirtti. İktidardan, yasaların bayramdan önce getirilmesi gerektiğini talep etti.

MÜZAKERE ZEMİNİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKİYOR

Temelli, müzakere zeminini oluşturmanın sadece DEM Parti'nin çabasıyla değil, tüm siyasi partilerin katılımıyla olacağını vurguladı. İktidara yasalar konusunda adım atması yönünde çağrıda bulunan Temelli, müzakerelerin daha demokratik bir zeminde yapılmasını ve Öcalan'ın yaşam koşullarının iyileştirilmesini savundu. Temelli, iktidara ve muhalefete önemli sorumluluklar düştüğünü sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

  • Alp Demir

    Biz de Öcalan'nın yaşam koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz. 25 yıl önce gitmesi gereken yere artık bir an önce gitmelidir. İmralı adası gibi güzelim bir ada, milletin adası da artık bir katilin işgalinden kurtulmalıdır.

Bu Yazıyı Paylaş