Siyaset

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Nusaybin'de yürüyüşteydi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Nusaybin'de düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüşte gerilim yaşandı ve bazı kişiler gözaltına alındı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 1
DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Nusaybin'de yürüyüşteydi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı. Bakırhan'a, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan Hatun ve bazı DEM Parti milletvekilleri eşlik etti.

YÜRÜYÜŞ SIRASINDA GERGİNLİKLER YAŞANDI

Yürüyüş, Suriye'de yaşanan gelişmelere dikkat çekmek amacıyla Zeynelabidin Mahallesi'nden Kışla Mahallesi'ne doğru gerçekleştirildi. Ancak yürüyüş sırasında terör örgütü lehine sloganlar atılması gerginliğe neden oldu. Polis, grubu sınıra doğru yürümeye engellemek için müdahale etti ve bazı yürüyüşçüleri gözaltına aldı.

KILIÇGÜN UÇAR'DAN AÇIKLAMALAR

Yürüyüş sırasında DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yaptığı konuşmada, "Biz yaşadığımız müddetçe hangi coğrafyada olursa olsun Kürt halkının özgürlüğünü de Türkmenlerin özgürlüğünü de bütün halkların özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

  • Alp Demir

    Sıkışınca Türkmenlerin özgürlüğü diyerek hangi salakları kandıracağınızı sanıyorsunuz vatan hainleri. ABD sizi satmadı. ABD açık açık söyledi. Biz size devlet sözü vermedik dedi. Biz sizi DEAŞ'la savaşmak için paralı asker olarak tuttuk dedi. Siz kendi kendinize uçuk hayallere kapıldınız, ABD maaşları ve müslüman kanı ile devlet kurabileceğinizi sandınız. Layık olduğunuzu buldunuz. Daha da beter olacaksınız, bu ülkede size yaşama hakkı tanınmayacak. Türkiye'de Kürdistan diye bir yer yoktur, olmayacak, Amed diye bir yer yoktur olmayacak. Tek resmi dil vardır Türkçedir, başka dil olmayacak. Bu ülke Türklerindir, başkaları ortak olmayacak.

Bu Yazıyı Paylaş