Siyaset

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan barış talebini yineledi

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, kalıcı barış için mücadele ettiklerini vurguladı ve geçmişin acılarını göz önünde bulundurarak ortak bir dil geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan barış talebini yineledi

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Türkiye'de kalıcı ve onurlu barış için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan barış talebini yineledi 1

Barış için mücadele sürüyor

Doğan, “Barış ısrarımızdan ve talebimizden vazgeçmedik. Her koşulda bu talepten vazgeçmeyeceğimizi belirttik.” dedi. Ayrıca, DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun gündeminde çerçeve yasa ve Suriye'deki gelişmelerin yer aldığını vurguladı. Doğan, toplantıda oluşturulan takip ve değerlendirme kurulunun önemine dikkat çekti.

Yeni bir dil geliştirilmesi gerektiği vurgusu

Doğan, İmralı'nın bu süreçteki sorumluluğunun altını çizerken, empati dili geliştirilmesi gerektiğini belirtti. “Bu yeni dönemin dili, yeni sözlerle olmalı. İtham eden bir dil yerine, empati yapabileceğimiz bir dil geliştirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Ortak acıların paylaşılması önemlidir

Doğan, barış çabalarının geçmişte yaşanan acılardan bağımsız değerlendirilemeyeceğini belirterek, “Barışı konuşurken geçmişin acılarını görmeli ve ortak acılarımızı paylaşmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıyı Paylaş