Gündem

DEM Parti Sözcüsü Doğan, Barış ve Siyasallaşma Kurulu'nun çalışmasını bekliyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Barış ve Siyasallaşma Kurulu'nun çalışmaları hakkında kaygılarını dile getirdi ve bütçe kampanyası ile cezaevlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
DEM Parti Sözcüsü Doğan, Barış ve Siyasallaşma Kurulu'nun çalışmasını bekliyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

DEM Parti Sözcüsü Doğan, Barış ve Siyasallaşma Kurulu\

Süreçle ilgili kaygılar dile getirildi

Doğan, iktidar yetkililerinin sürecin kendi mecrasında ilerlediğini ifade ettiklerini ancak Barış ve Siyasallaşma Kurulu’nun ne zaman çalışmaya başlayacağını sordu. “Niye bekletiliyor? Hangi el bekletiliyor?” diyerek, sürecin ilerlemesini istediklerini vurguladı. Ayrıca, DEM Parti bileşeni partilerin yöneticileriyle dün bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve YENİ Parti’yi ziyaret ettiklerini belirtti.

DEM Parti Sözcüsü Doğan, Barış ve Siyasallaşma Kurulu\

Bütçe kampanyası ve talepler

2027 yılı bütçe görüşmelerinin başladığını hatırlatan Doğan, “Ekmek, Barış ve Adalet için Bütçe” kampanyası hazırlığında olduklarını söyledi. Bu kampanyanın sokakta örgütleneceğini ifade eden Doğan, halkın haklarını talep edeceklerini ve çeşitli sorunlara dikkat çekeceklerini belirtti. Ayrıca, cezaevlerinde yaşanan sorunları da gündeme getirerek, infazların uzatılmasına karşı çıkıldığını dile getirdi. Doğan, “Somut adım bekliyoruz” diyerek, Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Ayrıca, gazetecilere destek vereceklerini ve çeşitli eylemlere katılacaklarını açıkladı.

Bu Yazıyı Paylaş