Gündem

Demir: Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmasını destekliyorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Demir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmasını desteklediğini belirtti ve partide yaşanan sorunlara ilişkin disiplin sürecinin başlatılacağını açıkladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Demir: Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmasını destekliyorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Demir, kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediğini dile getirdi.

Demir: Kılıçdaroğlu\

Kılıçdaroğlu'na destek

Demir, “Böyle devlet adamları kolay yetişmiyor. Ben Genel Başkan'ın bu süreçte aday olması noktasında desteğimi açıkça ifade ediyorum” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, düzenlenen kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. İzmir’in Menderes ilçesinde YENİ Parti ile CHP arasında yaşanan tartışmaları “talihsiz ve üzücü bir olay” olarak nitelendirdi.

Demir: Kılıçdaroğlu\

Yaşanan olaylar ve disiplin süreci

Demir, bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini vurguladı ve “Ama yaşananlara sebep olan kişiler hakkında soruşturma başlatılacak” ifadesini kullandı. Ayrıca, iki tarafın da CHP kimliği altında sorumluluk taşıması gerektiğini belirtti. YENİ Parti'nin belediye meclislerinde ikili bir yapı oluşturduğunu ifade eden Demir, geçmişteki siyasi geçişlere de dikkat çekti.

Kurultay takvimi ve CHP'nin durumu

Kurultay takvimi hakkında bilgi veren Demir, eylül ayında takvimin açıklanabileceğini söyledi. Örgütsel çalışmalara da değinen Demir, “Büyük bir çoğunlukla il değişimi yaptık” dedi. Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olup olmayacağına yönelik sorulara ise, “Delegeler adayı gösterir” yanıtını verdi. Demir, “Benim şahsi kanaatim, tabii ki Genel Başkanımızın aday olmasını isterim” dedi.

Bu Yazıyı Paylaş