Deniz Yücel'den Mansur Yavaş açıklaması: Avuçlarını yalayacaklar
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni talebini siyasi olarak nitelendirerek, 'Ankara'yı kaybetmeyi hazmedemeyenler avuçlarını yalayacaklar' dedi. Yücel, ülkedeki hukuksuzluklara da dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni talep edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MANSUR YAVAŞ NE SANIK NE TANIK NE DE ŞÜPHELİ
Yücel, "Mansur Yavaş ne sanık ne tanık ne de şüpheli. Ankara’yı kaybetmeyi hazmedemeyenler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ı itibarsızlaştırmak için ellerini ovuşturanlar avuçlarını yalayacaklar" dedi. Yücel, Sayıştay ve MASAK'ın detaylı incelemeler yaptığını ve kaydı olmayan tek bir kuruş bulunamadığını belirtti. Soruşturmada ismi dahi geçmeyen Yavaş hakkında, bir üst akıl tarafından soruşturma izni istenmesinin siyasi gerekçelere dayandığını savundu.

HUKUKSUZLUKLAR ÜLKENİN GERÇEĞİ
Yücel, dar gelirli ve dezavantajlı gençlerin suç örgütlerine üye olarak suça karıştığını, bunun da ülkede 'hukuk düzeni değil mafya düzeni' hakim olduğunu gösterdiğini ifade etti. Siyasete yön verenlerin bu çetelerin azmettiricisi olma ihtimalinin rahatsız edici bir boyut olduğunu dile getirdi. Seçilmiş belediye başkanları ve bürokratların cezaevlerinde tutulduğu, ancak insanların öldürüldüğü ve sanıkların şartla tahliye edildiği bir hukuksuzluk düzeninin adaleti koruyamadığını vurguladı. Suça sürüklenen çocuk istatistiklerinin korkunçlaştığını ve faili meçhul cinayetlerin ülkenin bir gerçeği haline geldiğini söyledi.
Bakmadan Geçme
Mansur Yavaş: Kültürel zenginlikleri geleceğe taşımak istiyoruz
Mansur Yavaş, kültürel mirasın önemine dikkat çekti
Özgür Özel: Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı engellenirse önemli bir seçenektir
Son ankette Yavaş, Erdoğan'a fark attı! Seçmenlerin parti dağılımı dikkat çekti
Özel’den adaylık mesajı! Yavaş formülü nasıl olacak?
Mansur Yavaş: Beş Bin Yıllık Geçmiş Satın Alınamaz
