Gündem

Denizkurdu-I/2025 Tatbikatı Başladı: TCG ANADOLU'dan Bayraktar TB3 SİHA'ların Tarihi Kalkışı

Denizkurdu-I/2025 Tatbikatı, 92 gemi ve 66 hava aracının katılımıyla başladı. Tatbikatın ilk gününde, TCG ANADOLU'dan kalkan iki Bayraktar TB3 SİHA'nın 50 saniyede havalanması dikkat çekti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Denizkurdu-I/2025 Tatbikatı Başladı: TCG ANADOLU'dan Bayraktar TB3 SİHA'ların Tarihi Kalkışı

Denizkurdu-I/2025 Tatbikatı, Milli Savunma Bakanlığı'nın koordinasyonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tüm çevre denizlerde eş zamanlı olarak başlatıldı.

TATBİKATIN KAPSAMI VE KATILIMCILARI

Etkinliğe toplamda 92 gemi ve 66 hava aracı iştirak ediyor. Tatbikatın ilk gününde, savunma sanayii açısından büyük önem taşıyan bir gelişme yaşandı. MAM-L ve MAM-T mühimmatı taşıyan iki adet Bayraktar TB3 SİHA, TCG ANADOLU amfibi hücum gemisinden yalnızca 50 saniye gibi kısa bir sürede kalkış gerçekleştirdi. Bu kritik an, basın mensupları ve askeri gözlemciler tarafından yakından takip edildi.

AMAÇ VE GÖSTERİLEN YETENEKLER

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tatbikatın temel amacının Deniz Kuvvetleri Karargâhı ve bağlı komutanlıkların harekât sevk ve idare yetkinliğini ölçmek, ortak operasyonel kabiliyeti artırmak ve çoklu tehdit ortamında karar alma süreçlerini güçlendirmek olduğu vurgulandı. Türkiye'nin deniz ve hava gücünün aynı anda sergilendiği bu tatbikat, ülkenin savunma sanayii alanında ulaştığı ileri seviyeyi gözler önüne serdi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş