Asayiş

Denizli'de okul saldırısı paniği yayan 2 kişi yakalandı

Denizli'de, okul saldırıları hakkında yanıltıcı ve panik yaratan paylaşımlar yapan iki kişi gözaltına alındı. Valilik, resmi açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini bildirdi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Denizli'de okul saldırısı paniği yayan 2 kişi yakalandı

Denizli'de, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırılarıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden halkı yanıltıcı ve korku dolu paylaşımlar yapan iki şüpheli gözaltına alındı.

PANİK YARATAN YANILTICI PAYLAŞIMLAR

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sanal medya platformlarında, söz konusu saldırılara benzer olayların Denizli'de de yaşanabileceği yönünde asılsız haberlerin yayıldığı ve bunun vatandaşlarda korku ile paniğe yol açmayı amaçladığı belirtildi. Bu durumun tespit edilmesi üzerine emniyet güçleri harekete geçti.

ADLİ SÜREÇ BAŞLADI

Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 'Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' ve 'Suçu ve suçluyu övme' maddeleri kapsamında iki şüpheli şahıs, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldığı duyuruldu. Valilik, il genelindeki tüm okullarda güvenlik önlemlerinin alındığını vurgulayarak, vatandaşların yalnızca resmi kurumların açıklamalarına inanmaları ve doğruluğu teyit edilmemiş paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Bu Yazıyı Paylaş