Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) sisteminde artık herkese 1 TL'lik ödeme yapılmayacak
Türkiye genelinde 1 Temmuz'da uygulanmaya başlanan Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) Sistemi'nde teşvik ödemelerine ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı.

Türkiye genelinde 1 Temmuz'da uygulanmaya başlanan Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) Sistemi'nde teşvik ödemelerine ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre, günlük 200 adedin üzerindeki bireysel toplu ambalaj iadelerinde ambalaj başına verilen teşvik tutarı 1 TL'den 50 kuruşa düşürüldü.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından yürütülen uygulamada yüksek miktarda ambalaj iadesi yapan vatandaşlara yönelik ödeme sistemi güncellendi.
İADE YÖNTEMİNE GÖRE TEŞVİK TUTARI BELİRLENDİ
Yeni düzenlemeye göre depozito iade makineleri üzerinden gerçekleştirilen günlük 200 adede kadar olan standart iadelerde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Vatandaşlar bu kapsamda ambalaj başına 1 TL teşvik almaya devam edecek.
Günlük 200 adedin üzerinde DOA logolu içecek ambalajı iade edenler ise işlemlerini Sayma ve Doğrulama Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirecek. Bu merkezlerden yapılan bireysel toplu iadelerde teşvik ödemesi ambalaj başına 50 kuruş olarak uygulanacak.
